Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.M. [ RSE ]

29. 06. 2024. 17:02 >> 17:02

Saopštila Rusija

Pet žrtava u napadu ukrajinskog drona na rusko selo

Pet osoba je poginulo, među kojima dvoje djece, u napadu ukrajinskog drona na rusko selo blizu granice dvije zemlje, saopštio je guverner ruske Kurske oblasti 29. juna, prenijela je agencija AFP.

Guverner Aleksej Smirnov napisao je na Telegramu da je bespilotna letjelica pogodila kuću u selu Gorodišče, u ruskoj oblasti Kursk, nekoliko kilometara od granice sa Ukrajinom.

Napad je izveden dronom tipa "kopter", dodao je guverner, a radi se o maloj letjelici koja može da nosi granate i drugi eksploziv i da ga baci na metu.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022. godine dvije zaraćene strane masovno koriste dronove, uključujući veće letjelice, čiji domet je može da bude i nekoliko stotina kilometara.

Ukrajina je ove godine pojačala napade na rusku teritoriju, ciljajući energetsku infrastrukturu koja, kako kaže, snabdijeva rusku vojsku, kao i gradove i sela blizu granice.

Prošlog mesjeca ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo je novu veliku kopnenu ofanzivu u oblasti Harkiva, na severoistoku Ukrajine, s ciljem da stvori "tampon zonu" i potisne ukrajinske snage, da bi se od artiljerijskih napada zaštitila oblast ruskog Belgoroda koja se graniči s Ukrajinom.

Kurska oblast gdke se dogodio jutrošnji napad nalazi se skevernije, naspram ukrajinske oblasti Sumi, koja je pod kontrolom Kijeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније