Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

20. 06. 2024. 08:20 >> 08:37
Čitaj mi:

preminulih bi moglo biti više

Najmanje 29 osoba umrlo u Indiji od ilegalno pravljenog alkoholnog pića

Najmanje 29 osoba je umrlo a desetine su završile u bolnici poslije konzumiranja ilegalno pravljenog alkohola u južnoj indijskoj državi Tamil Nadu, rekli su danas zvaničnici lokalnim medijima.

Incident se dogodio u okrugu Kalakuriči u toj državi gdje je više od 100 ljudi na liječenju od trovanja alkoholom u raznim bolnicama, rekao je glavni zvaničnik tog okruga M.S. Prasant za novinsku agenciju PTI.

On je rekao da se stalno mijenja broj osoba koje su u kritičnom stanju nagovještavajući da bi broj umrlih mogao da poraste.

Zvaničnik te države rekao je preko platforme Iks da su uhapšeni oni koji su pravili taj alkohol, a da su preduzete mjere i protiv zvaničnika koji nijesu to spriječili.

"Takvi zločini koji uništavaju društvo će biti ugušeni gvozdenom pesnicom", rekao je on.

Masovna trovanja ilegalno spravljenim pićem su učestala u Indiji, gdje siromašni građani zbog finasijskih razloga ne mogu da kupovinu legalnog pića obave u radnjama. Nezakonito spravljenom piću jačina se povećava miješanjem s hemikalijama kao što su pesticidi ili metanol. Ta proizvodnja je izuzetno unosna za krijumčare koji ne plaćaju poreze i prodaju ogromne količine svojih proizvoda siromašnim po jeftinoj cijeni.

U 2022. godini više od 30 osoba umrlo je u istočnoj Indiji poslije navodnog pijenja otrovnog alkohola prodavanog bez dozvole, a 2020. godine najmanje 120 osoba je umrlo od ilegalnog alkohola u sjevernoj indijskoj državi Pendžab.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније