Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ R.B. ]

22. 03. 2024. 16:25 >> 16:25

ITALIJA

Meloni: Pitanje povećanog finansiranja odbrane EU ostaje neriješeno

Pitanje povećanog finansiranja odbrane Evropske unije ostaje neriješeno, izjavila je danas italijanska premijerka Đorđa Meloni na kraju samita Unije u Briselu.

"Pitanje finansiranja (odbrane) ostaje neriješeno”, rekla je Meloni novinarima, navodeći da se ona zalaže za jačanje odbrambene industrije, ali da se odluke u vezi sa tim moraju donositi na osnovu raspoloživih resursa.

Meloni je istakla da postoji velika podrška ideji da Evropska investiciona banka (EIB) promijeni svoju politiku poslovanja kako bi se omogućilo da finansira više odbrambenih projekata, prenijela je ANSA.

Meloni je naglasila da je u toku debata u vezi sa tom idejom. EIB, prema svojim sadašnjim pravilima, ne smije da investira u proizvodnju oružja, municije i izgradnju vojne infrastrukture, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније