Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J.

19. 06. 2024. 20:50 >> 20:49
24
Čitaj mi:

vizija svjetske metropole

Trampov zet Vučiću predstavio projekat za hotel u Beogradu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je Džared Kušner, zet nekadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trampa u Beogradu predstavio projekat za hotel u Beogradu.

"Predstavio sam mu viziju Beograda kao svjetske metropole, čiji je kosmopolitski duh oduvijek privlačio ljude iz svih krajeva svijeta, a Džared Kušner je meni predstavio projekat za velelepni hotel u Beogradu koji će doprinijeti da naša prijestonica postane centar ovog dijela svijeta, koji će se na globalnoj mapi pozicionirati kao nezaobilazna destinacija i poželjno sjedište za najveće korporacije, univerzitete i međunarodne institucije, ali i nadahnuće za umjetnike, naučnike i nadasve mlade ljude iz svih krajeva svijeta", napisao je Vučić na Instagramu.

Najava da će Trampov zet graditi u Beogradu izazvala je ranije oštre reakcije javnosti jer je plan da se gradi na mjestu zgrade nekadašnjeg Generalštaba u centru Beograda koji je NATO bombardovao 1999. godine.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić negirao je da je vlada Srbije bilo kakav ugovor o, kako je rekao, revitalizaciji tog kompleksa.

Na to su reagovali i konzervatori Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda, protiveći se ukidanju statusa nepokretnog kulturnog dobra za komples zgrada starog Generalštaba u centru grada.

Smatraju da je kulturno nasljeđe "neobnovljiv resurs" čijim gubitkom, kako su ukazali u saopštenju, "nestaju trajne univerzalne vrijednosti ukupnog nasljeđa na nacionalnom i širem planu".

Vučić je danas objavio da je sa Kušnerom imao "inspirativnu razmjenu ideja" kom je pokazao Beograd i izložio planove za njegov još brži rast.

"Takav Beograd želimo da ostavimo našim budućim generacijama", dodao je predsjednik Srbije.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније