Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

07. 10. 2024. 15:08 >> 15:08

ALEKSANDRA DESPOTOVIĆ

DPS će insistirati da se nadoknadi šteta stanovnicima Šavnika

Demokratska partija socijalista (DPS) će insistirati da se u što kraćem roku nadoknadi šteta pričinjena stanovnicima Šavnika, kazala je poslanica te stranke Aleksandra Despostović.

Ona je, na konferenciji za novinare, rekla da "aktuelna Vlada protiv svojih građana radi sve što je u njenoj moći".

“Dokaza ima mnogo, a najnovije je skandalozno ponašanje izvršne vlasti prema stanovnicima Šavnika, koji su pretrpjeli veliku štetu zbog poplava”, navela je Despotović.

Ona je kazala da su tri dana članovi najglomaznije Vlade posmatrali kako "tonu" sela u Šavniku, da je premijer Milojko Spajić tvitovao o nebitnim temama i da se niko nije oglasio ni poslao pomoć Šavniku.

“Zašto? Pa jasno je, zato što Šavnik doživljavaju kao neprijateljsku opštinu, jer je na njenom čelu Jugoslav Jakić, koji je član DPS-a”, navela je Despotović.

Ona je pohvalila napore lokalne samouprave, koja je, kako je rekla, ostavljena da se sama bori protiv elementarne nepogode.

“Na sreću, priskočile su u pomoć lokalne samouprave Bijelo Polje i Bar, privatne kompanije, odgovorni pojedinci i situaciju stavile pod kontrolu”, rekla je Despotović.

Prema njenim riječima, to je nezabilježena neodgovornost jedne vlade prema stanovništvu i, nažalost, nije prva ni jedina.

Despotović je dodala da se stočni fond Crne Gore razara, ljudi razbolijevaju, a virus hara mjesecima.

“Postavlja se pitanje čemu služi ovakva vlada. Da zadovolji političke apetite svojih konstituenata, jer to jedino radi uspješno”, rekla je Despotović.

Prema njenim riječima, neodgovorna Vlada mora da ode, jer nema emaptiju niti osjećaj za svoje stanovništvo.

“Jer njihovo nečinjenje je podjednako opasno kao činjenje, to nije Vlada, već interesna grupa osoba koja se u svemu razlikuje, a dijele samo jedan zajednicki cilj - da što duže sjede u ministarskim foteljama”, kazala je Despotović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније