Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

07. 10. 2024. 16:05 >> 16:06
Čitaj mi:

IBRAHIMOVIĆ SA ŠEFOM FINSKOG PARLAMENTA

"Bilateralni odnosi CG i Finske osnaženi savezništvom u NATO-u"

Bilateralni odnosi Finske i Crne Gore osnaženi su savezništvom u NATO-u, saopšteno je na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Ervina Ibrahimovića sa predsjednikom parlamenta Finske Jusi Hala-ahom.

“Članstva Finske i Švedske u NATO-u su od izuzetnog značaja za Alijansu, i u političkom i u vojnom smislu, a Crna Gora, zajedno sa saveznicama, daje doprinos očuvanju stabilnosti i bezbjednosti u evroatlantskom regionu”, poručio je Ibrahimović.

Ibrahimović je istakao da je Crna Gora posvećena nastavku i ubrzanju svog evropskog puta i podsjetio na plan Vlade da zatvori četiri poglavlja do kraja ove godine i nastavi jednakim tempom, kako bi Crna Gora do 2028. godine postala 28. država članica EU.

„Crnogorsko društvo je došlo do određenog stepena sazrijevanja kada je u pitanju EU integracija, a potvrda toga su djela, a ne riječi, u prilog čemu govori i dobijanje pozitivnog IBAR-a. Crna Gora je kredibilan partner EU, njeguje dobrosusjedske odnose i podstiče regionalnu saradnju, te ostvaruje stoprocentnu usklađenost sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU”, naglasio je Ibrahimović.

Hala-aho je kazao da je Finska partner i snažan podržavalac Crne Gore na njenom evropskom putu i da je napredak ka članstvu dobra vijest za sve.

Sagovornici su pozdravili i dosadašnju, veoma dobru bilateralnu saradnju, uz obostranu spremnost da se dodatno intenziviraju kontakti u oblastima turizma, nauke, zaštite životne sredine i ekonomije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније