Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ b92 ]

06. 10. 2024. 22:21 >> 22:23

SLOVAČKI PREMIJER

Fico: Dok god sam na čelu vlade, neću dati pristanak na ulazak Ukrajine u NATO

Slovački premijer Robert Fico izjavio je danas da će se truditi da blokira članstvo Ukrajine u NATO-u sve vrijeme dok je na vlasti.

''Sve dok sam ja na čelu slovačke vlade, upućivaću poslanike koji su pod mojom kontrolom kao predsjednika (vladajuće stranke Smer) da nikada ne pristanu na ulazak Ukrajine u NATO'', rekao je Fico, prenosi Politiko.

Fico je prethodno izjavio da misli da će iduće godine putovati u Moskvi kako bi prisustvovao proslavi 80 godina od završetka Drugog svjetskog rata.

Pored toga istakao je da, ako rat u Ukrajini bude završen tokom njegovog mandata, namjerava da učini sve da obnovi standardne i ekonomske veze s Rusijom, ističući da je ''Evropskoj uniji potreba Rusija, a Rusiji Evropska Unija''.

Zajedno sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, Fico je više puta ukazao na potrebu za prekidom vatre u Ukrajini i otpočinjanjem mirovnih pregovora koji će okončati rat.

Orban je ove godine posjetio Kijev i Moskvu i takođe je opisao svoje putovanje kao "mirovnu misiju", prenosi Tanjug.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније