Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

P. R.

07. 10. 2024. 16:10 >> 16:18
Čitaj mi:

izdvojeno blizu 40 miliona

Spajić: Za pola godine početak gradnje bolnice u Pljevljima

Premijer Milojko Spajić poručio je da je potpisivanjem Ugovora o izradi projekta o izvođenju radova za izgradnju Opšte bolnice u Pjevljima konkretizovano ono što je najavljeno prije nekoliko mjeseci, te da kreće izrada glavnog projekta za novu bolnicu, dodajući da se za pola godine očekuje i početak gradnje.

Kako su saopštili iz Ministarstva zdravlja, Ugovor po principu "projektuj i izgradi" potpisali su u Vladi Crne Gore direktor Uprave za kapitalne investicije Esmin Bećović i Dejan Burčul, predstavnika Konzorcijuma (firmi) koji će kao izvođači učestvovati u realizaciji ovog projekta.

Predsjednik Vlade je kazao da je današnjim potpisivanjem Ugovora konkretizovano ono što je najavljeno prije nekoliko mjeseci te da kreće izrada glavnog projekta za novu bolnicu u Pljevljima, a da se za pola godine očekuje i početak gradnje.

"Posljednji put bolnica u Pljevljima građena je 60-ih godina prošlog vijeka i napokon, poslije decenija praznih obećanja, građani ovog dijela države dobiće najsavremeniju zdravstvenu zaštitu. Za novu bolnicu biće izdvojeno blizu 40 miliona eura, a ovo je samo jedan u nizu koraka kojima želimo da svim crnogorskim građanima obezbijedimo uslove života po evropskim standardima", poručio je Spajić.

On je kazao da je izgradnja bolnice dio Plana za oporavak Pljevalja, u sklopu koga se već radi na toplifikaciji grada, te da je  predviđeno još nekoliko krupnih projekata, koji će, kako je naglasio, promijeniti sliku Pljevalja i učiniti da se iz tog grada ne odlazi, već u njega vraća.

Ministra zdravlja dr Vojislav Šimun je saopštio da je potpisivanje Ugovora za izgradnju nove bolnice u Pljevljima polazna osnova za unapređenje zdravstvene zaštite i kvaliteta života stanovnika ove najsjevernije opštine.

"Nova bolnica, jedna od najvažnijih investicija za Pljevlja, imaće bruto površinu od 26.540 metara kvadratnih, sa 16 funkcionalnih cjelina i kapacitetom od 140 bolničkih kreveta, uz moderne operacione sale, intenzivnu njegu i specijalizovane klinike. Ukupna vrijednost ugovora iznosi preko 38,6 miliona eura, a predviđeno je da izrada glavnog projekta traje šest mjeseci, dok će izgradnja bolnice trajati 36 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Očekujemo da radovi na izgradnji započnu u trećem kvartalu 2025. godine", kazao je Šimun.

On je poručio i kako očekuje da će ovaj projekat doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta, jačanju lokalne privrede i podizanju kvaliteta života u stanovnika Pljevalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније