Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

29. 06. 2024. 14:14 >> 14:14
3

DANILOVIĆ O JASENOVCU

Napravljena velika greška, nema popuštanja kada se brani istina

Ujedinjena Crna Gora imala je osam amandmana na predlog Rezolucije o Jasenovcu koji nijesu usvojeni jer nijesu dobili podršku poslanika PES-a, saopštio je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

„Nismo željeli da se Jasenovac izdvaja iz stradanja srpskog naroda, odnosno, da se ne pominju druga velika i strašna stratišta u kojima je istrebljivan srpski narod u nacističkoj tvorevini - Nezavisnoj državi Hrvatskoj“, kazao je Danilović.

On dodaje da nažalost UCG nije uspjela jer nijesu dobili podršku za amandmane od kolega iz PES-a.

„Kako reče naš kolega dr Vladimir Dobričanin koji je i predložio amandmane, ostalo nam je da "zaćutimo" i poput mučenika iz Jasenovca Vukašina Mandrape kažemo: "Samo vi radite svoj posao"! U posljednjem trenutku Rezolucija o genocidu u Jasenovcu premimenovana je u "Rezoluciju u genocidu u logorima Jasenovca, Mauthauzena i Dahaua", navodi Danilović.

On kaže i da je napravljena velika greška, jer nema popuštanja kada se rade istorijski opravdane stvari i kada se brani istina.

„Premijer, ministar i savjetnici moraju znati da su time pokazali nesigurnost i kalkulisanje koje, po pravilu, uvijek biva kažnjeno. Državna politika je kao tvrđava, ili se gradi od najtvđeg kamena, ili se ne gradi - posebno ne od kompromisa koji tu tvrđavu učine šupljikavim sirom kroz koji mogu i miš i slon. Da je ostao i čistiji Predlog rezolucije "o genocidu u Jasenovcu" bilo bi malo jer kada se rade ovako važne stvari nema kalkulisanja - samo tvrda istina može da nas zaštiti, a jedina istina, bez dodatka, je da je tokom Drugog svjetskog rata, na cijeloj teritoriji nacističke NDH, učinjen genocid/holokaust nad Srbima/Jevrejima i Romima. Ako današnja državna vlast Hrvatske misli da nije, neka onda to javno kaže i javno brani državnu tvorevinu NDH od koje bi morao da se stidi, ne svaki Hrvat, nego i svaki građanin Evrope“, kazao je poručio je Danilović.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније