Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Ivan Mijanović, TVCG

18. 06. 2024. 08:30 >> 08:31
Čitaj mi:

ŠARL MIŠEL

Lideri EU bez dogovora o ključnim funkcijama

Lideri zemalja članica Evropske unije nijesu postigli dogovor oko kandidata za najviše pozicije u evropskoj administraciji.

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel nakon neformalnog sastanka koji je završen kasno sinoć kazao je da je susret bio odlična prilika da se razmijene mišljenja, ali da na ovom nivou nije postignut dogovor.

Na neformalnom sastanku razgovaralo se o kandidatima za mjesta predsjednika Evropske komisije, Evropskog savjeta i visokog predstavnika EU za vanjsku i bezbjednosnu politiku. Lideri će se ponovo okupiti naredne sedmice, kako bi nastavili razgovore.

"Svrha sastanka nije bila da se donese odluka. To je planirano za narednu nedjelju. Ovaj sastanak je bio osmišljen kao prilika za dubinsku razmjenu mišljenja, za međusobnu transparentnost, razmjenu briga, prioriteta, nada i očekivanja, tako da svako može da sluša svakoga, što je važan element u procesu donošenja odluka i zato svrha večeras nije bila da se donese odluka", kazao je predsjednik Evropskog parlamenta Šarl Mišel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније