Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: D.Ž. [ Izvor: Dnevne novine ]

02. 08. 2016. 08:21 >> 14:04
19

NA FEJSBUKU

Prijetnje albanskim poslanicima iz DPS-a

Poslanici DPS-a, Nikola Gegaj, Halil Duković i Luiđ Ljubo Škrelja juče su bili meta ozbiljnih prijetnji na društvenim mrežama - na Fejsbuk profilu Tuz Malesi i profilu Luia Dušaja postavljene su fotografije trojice poslanika sa uznemirujućim porukama.

Dušaj je na svom nalogu postavio fotografiju na kojoj su tri poslanika sa omčom oko vrata, ispod koje je napisao: "Obavještavamo sve Albance da su izdajnici sa slike tragično izgubili život i da će se sahrana obaviti na Čepurcima 8. marta. A nakon sahrane ove đubradi zabavljače vas svi slavuji Malesije s pjesmom i igrama u centru Tuzi”.

Na drugom profilu, Tuz Malesi, napisana je slična poruka, u kojoj se navodi da su trojica poslanika izdajnici albanskog naroda, te da bi ih trebalo protjerati iz zemlje.

"Prvi put u Skupštini Crne Gore je bio zakon koji je definisao Malesiju kao opštinu s punim ingerencijama. Glasanje je bilo javno. DPS i Bošnjačka stranka su otvoreno pokazali da su najveći neprijatelji Albanaca i glasali su da Malesija ne postane opština" navodi se u poruci.

"Duković, Gegaj i Škrelja su izdajnici albanskog naroda. Ova trojica nijesu podržali najvažniji zahtjev Albanaca da Malesija dobije samostalnu opštinu. Gegaj i Duković treba da budu proćerani iz Malesije, a Škrelja iz Ulcinja”, glasi poruka u kojoj se dodaje: "DPS je prije svih izbora dolazio u Malesiju i obećavao punu opštinu, ali su potvrdili da su to bile samo prevare da bi dobili glasove. Mislite li da opet njima date glas?”

Poslanik Nikola Gegaj pozvao je MUP da što prije reaguje i identifikuje počinioce, koji, kako tvrdi, na taj način žele da naruše ugled i čast koji imaju u društvu.

"Mislite da je lakoj mojoj maloljetnoj ćerki Moniki da vidi svoga oca u umrlici. Ovo je za mene poziv na linč i nama trojici crtaju metu. Ako nam to rade i prijete likvidacijom onda nadležne institucije moraju reagovati i odmah otkriti ne samo počinioce već i onoga ko stoji iza ovoga”, rekao je Gegaj Dnevnim novinama.

On tvrdi da iza takvih poruka stoji neko kome je, kako kaže, potrebna ljekarska pomoć i da je dobro da im se odredi dijagnoza.

"Moja savjest je mirna. Nikada u svojoj političkoj karijeri nijednim postupkom nijesam naudio Crnoj Gori, ali ni interesima moga naroda. Takve su i moje kolege i prijatelji Duković i Škrelja, dobro ih poznajem. Pripadnik sam evropske stranke koja baštini prave vrijednosti koje postoje u jednom društvu", zaključio je Gegaj.

 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније