Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Sanjin Vešović, Radio Crne Gore ]

25. 01. 2023. 13:36   >>  17:15

DF I DPS VJERUJU U DOGOVOR

Počele konsultacije o izboru sudija Ustavnog suda

Počele su konsultacije između partija o izboru sudija Ustavnog suda. Dijalog je u okviru matičnog skupštinskog odbora pokrenula predsjednica tog tijela Simonida Kordić, prenosi Radio Crne Gore. I u DF-u i u DPS-u vjeruju da se ovoga puta može postići dogovor i deblokirati Ustavni sud.

Predjednica Ustavnog odbora Simonida Kordić iz DF-a započela je konsultacije unutar tog skupštinskog tijela o izboru sudija Ustavnog suda. Saslušanje kandidata je pri kraju, a razgovori između partija nastaviće se i narednih dana, kazala je Kordić Radiju Crne Gore.

”Važno je da članovi odbora razmijene mišljenja, jer je Ustavni odbor instanca koja predlaže kandidate samoj Skupštini”, navela je Kordić.

Kordić vjeruje da se može obezbijediti dvotrećinska većina za četvoro sudija.

”Vjerujem da je politička svijest sazrela u vezi nužnosti kompletiranja Ustavnog suda, što je važno za građane Crne Gore, ali i za ukupnu političku stabilnost, te realizaciju demokratskih izbornih procesa”, pojašnjava Kordić.

Da stranke ovoga puta mogu postići dogovor, uvjereni su i u DPS-u.

“Ima dosta dobrih kandidata, tako da ne vidim nijedan razlog zašto se ne bismo dogovorili”, istakao je poslanik DPS-a Ljuiđ Škrelja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније