Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dnevne novine Dan ]

22. 08. 2023. 16:18 >> 16:29
4

GEGAJ

"Uvjeren sam da Crnoj Gori ne prijeti nikakva opasnost od Albanaca"

Uvjeren sam da Crnoj Gori ne prijeti nikakva opasnost od Albanaca, ma gdje oni živjeli, kazao je funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Gegaj.

On je naveo da su izjave ministara u Vladi Srbije Ivice Dačića i Miloša Vučevića bezmislene i da ih je neukusno komentarisati.

"Nažalost, ovakva priča je dovela do ludila čitav region 90 godina. Crna Gora je u to vrijeme čuvala mir i dala primjer svima da nacionalna i šarolika država nije smetnja za razvoj nego resurs koji doprinosi bržem i efikasnim razvoju", dodao je Gegaj. 

Gegaj dodaje da je teza o velikim državama anahrona.

"Živimo u vremenu kada balkanski narodi čine zajednice raznih država i samim tim nema nacionalne države na Balkanu. Ideja proširenja i promjena nacionaknih i etničkih granica na Balkanu, te u tom kontekstu različitih koncepata "velikih država" dio su retrogradnje politike iz prošlosti", kazao je Gegaj za Dnevne novine Dan. 

Kako je dodao, u svim dosadašnjim izjavama albanski zvaničnici, kako u Albaniji tako i u Makedoniji i na Kosovu, ističu da su granice na Balkanu nepromjenjene,te u prvi plan stavljaju značaj dobrih odnosa sa Crnom Gorom.

"Albanci u Crnoj Gori su uvijek bili lojalni državi u kojoj žive,davali su značajan doprinos njenom razvoju i punog srca učestvovali u obnovi nezavisnosti", naglasio je on.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније