Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.M. [ Portal RTCG ]

17. 06. 2024. 14:11 >> 14:11
Čitaj mi:

Miloš Mašković

Upućene inicijative za razrješenje Injac i skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada

Odbornik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković kazao je da su uputili inicijative na potpis svim partijama - za razrješenje gradonačelnice Podgorice Olivere Injac i za skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada.

Mašković je saopštio da očekuju odršku svih odbornika u Skupštini, jer su svi svjesni, kako je rekao, da su izbori jedino rješenje.

„Parlamentarna većina u Glavnom gradu ne postoji. Ukoliko bi došlo do dogovora, to bi bilo bacanje političkog obraza na pod i to bi bilo traljavije nego trenutno stanje. Kako sada stvari stoje, naredna sjednica Skupštine Glavnog grada mora biti najkasnije u mjesec dana i tu očekuje da se inicijative realizuju, kako bi imali izbore na jesen, krajem septembra“, kazao je Mašković.

On smatra da je inicijativa sastavljena tako da bude prihvatljiva svima, te da je činjenica da je politička kriza počela prije pola godine.

On je naveo da je jasno hoće li Pokret za Podgoricu podržati inicijativu, i bez razgovora. Navodi da je potrebno 30 glasova da bi bila izglasana, a 20 da bi ušla u proceduru.

„Mi smo inicijative mogli predati bilo kada, ali smo čekali pravi politički trenutak da stavimo tačku na političko vladanje“, istakao je Mašković.

Odbornik Socijaldemokratske partije (SDP) Budimir Mugoša kazao je da su zahvalni kolegama iz većine koji su svjesni situacije.

„Gradonačelnica ne radi dobro posao, ne može da vodi grad. Sad je svako bio vlast i građani će moći da uporede rad“, poručio je Mugoša.

Očekuje da 58 odbornika podrži inicijativu, osim Čarapića.

Odbornica Liberalne partije (LP) Jovana Drobnjak je kazala da pozivaju na prijevremene lokalne izbore.

„Ono što karakteriše vladajuću većinu je da lične i partijske interese stave iza građana Podgorice. Pozivamo građane da ovoga puta pametnije odluče“, kazala je Drobnjak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније