Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

26. 06. 2024. 13:15 >> 13:17
Čitaj mi:

ZBOG BRĐANINA

DPS: Tražićemo kontrolno saslušanje Spajića i Šaranovića

Demokratska partija socijalista Crne Gore iniciraće kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i premijera Milojka Spajića, zbog nezakonite smjene Zorana Brđanina sa mjesta direktora Uprave policije.

“Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, koji je smijenio Brđanina tvrdeći da to čini u skladu sa zakonom, kao i premijer Milojko Spajić koji je suprotno zakonu izabrao novog vršioca dužnosti direktora UP treba da snose odgovornost i podnesu ostavke, ali pošto to neće učiniti, iniciraćemo njihovo kontrolno saslušanje pred matičnim Odborom za bezbjednost i odbranu, kako bismo konačno rasvijetlili sve činjenice u vezi sa pokušajima miješanja politike u sektor bezbjednosti”, poručuju iz DPS-a.

Kako kažu u DPS-u bezbjednosni sektor u državi sistemski je uništen od, kako kažu, ove i dvije prethodne vlade.

“Političko podešavanje strukture ovog sektora, kroz cirkus koji je režirala vlast tako što je ponavljala nezakonite smjene direktora UP, tragična je posljedica vođenja države od strane neznalica i nesposobnih mediokriteta koji imaju loše namjere”, navode u DPS-u.

U toj partiji kažu da su aktuelnu vlast i ranije upozoravali da će u slučaju Brđanina i treća presuda biti ista kao i prethodne dvije, i da ne mogu, kako kanovi DPS,  smjenjivati prvog čovjeka policije samo iz političkih motiva.

“Neznaveni vlastodršci, neiskusni u upravljanju složenim sistemima i nesposobni da vode državu, nastavljaju da srljaju u nove greške do potpune razgradnje sistema čija je uloga da štiti građane i državu. Da imaju imalo osjećaja za odgovornost danas bi svi koji su učestvovali u Brđaninovoj, trećoj po redu nelegalnoj smjeni, podnijeli ostavke. Ipak, kako za njih nema važnijeg cilja nego da što duže zadrže svoje fotelje, opet ćemo gledati reprizu odluka o nezakonitoj smjeni, v.d. stanju, a trošak ovakvih nezakonitih odluka plaćaće građani”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније