Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Beta

28. 06. 2024. 21:49 >> 21:49

zaoštravanje sukoba Izraela i Libana

SAD prebacuju vojni brod u Sredozemno more

Američki vojni jurišni brod USS Vasp ušao je ove nedjelje u istočno Sredozemno more dok su SAD pozicionirale ratne brodove kako bi pokušale da spriječe borbu između Izraela i Hezbolaha u Libanu od eskalacije u širi rat na Bliskom istoku.

Iako brod ima sposobnost da pomogne u evakuaciji civila ako izbije veliki rat između Izraela i Hezbolaha duž granice sa Libanom, to nije primarni razlog zbog kojeg je tu postavljen, rekao je američki zvaničnik.

"Radi se o odvraćanju", rekao je zvaničnik. Drugi američki zvaničnik rekao je da je rotacija slična onoj kada su SAD poslale jurišni brod USS Batan u vode oko Izraela ubrzo nakon Hamasovog napada na zemlju 7. oktobra.

Američka evropska komanda, koja je odgovorna za brodove koji rade na Mediteranu, najavila je ovaj potez ove nedjelje, rekavši da će Vasp i 24. ekspediciona jedinica marinaca ploviti zajedno sa brodom za slijetanje aviona USS Oak Hil i USS Njujork.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније