Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

01. 08. 2024. 11:43 >> 11:43
Čitaj mi:

uprava carina

Trgovinskim olakšicama do bržeg rasta privrede

Uprava carina nastoji da implementacijom trgovinskih olakšica stvori uslove za brži rast crnogorske privrede kroz olakšavanje i pojednostavljenje carinskih procedura i uspostavljanje bespapirnog okruženja, saopštila je vršileljka dužnosti direktorice, Maja Vučinić.

„Uprava carina razvija i implementira mehanizme za olakšavanje trgovine usmjerene na brz promet legalne trgovine, smanjenje dokumentacije i troškova, kao i uspostavljanje bespapirnog poslovanja, što je i ključno mjerilo EU u Poglavlju 29 - Carinska unija“, rekla je Vučinić na sastanku sa predstavnicima IT kompanija.

Vučinić je u ponedjeljak i utorak imala sastanke sa predstavnicima IT kompanija, u cilju finalizacije projekata i početka funkcionisanja novih sistema, kako bi se na taj način obezbijedilo brže i lakše poslovanje trgovinskog okruženja.

Ona je kazala da je u toku implementacija velikog broja projekata koje sprovode uz podršku IT kompanija.

Predstavnici IT kompanija saopštili su da su zadovoljni saradnjom sa Upravom carina u okviru tekućih projekata i poručili da će i ubuduće biti spremni da pruže podršku carinskoj službi u projektima koji je očekuju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније