Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B.

01. 08. 2024. 22:02 >> 22:02
Čitaj mi:

Ministar spoljnih poslova

Jordan označio Izrael odmetničkom državom zbog ubistva Hanijea

Ministar spoljnih poslova Jordana Ajman Safadi izjavio je danas da se Izrael pretvorio u odmetničku državu ubistvom lidera Hamasa Ismaila Hanijea i da mora biti zaustavljen.

Izrael se nije izjasnio o ubistvu Hanijea, koje se dogodilo u srijedu ujutru u Teheranu, gdje je lider Hamasa bio na inauguraciji predsjednika Irana Masuda Pezeškijana.

I Hamas i Iran tvrde da je Hanije ubijen u izraelskom vazdušnom napadu u Teheranu.

Njujork tajms je međutim danas objavio da je Hanije ubijen sofisticiranom bombom na daljinsko upravljanje, prokrijumčarenom u rezidenciju u kojoj je odsjeo Hanije, a ne u raketnom napadu.

Safadi je ocijenio da je ubistvo Hanijea jasan znak da je Izrael odlučio da podrije pregovore o prekidu vatre u Gazi i oslobađanju talaca koje podržavaju SAD, Katar i Egipat, prenijeli su izraelski mediji.

"Juče je Izrael ubio Ismaila Hanijea. On je bio jedan od pregovarača o sporazumu o razmjeni. Pa kako pobogu zemlja koja hoće da zaključi sporazum ubija glavnog sagovornika u tim pregovorima?", zapitao je Safadi na konferenciji za novinare.

"Pa kada Netanjahu odluči da pošalje svoje rakete da ubiju Hanijea u Iranu, kršeći suverenitet druge zemlje i dovodeći eskalaciju na vrlo visok nivo, da li je on neko ko želi da sporazum uspije?" dodao je jordanski ministar.

On zahtijeva akciju međunarodne zajednice kako bi se Izrael zaustavio, odnosno da ne bi izazivao nove ratove i razaranje u regionu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније