Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

16. 10. 2024. 14:37 >> 14:38

VUJOVIĆ - GURGEN

Podrška Njemačke u borbi protiv dezinformacija

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović sastala se sa generalnim sekretarom njemačkog Saveznog ministarstva za kulturu i medije Andreasom Gurgenom, u Berlinu. Ministarka je predstavila postignuća Crne Gore na polju medijskih zakona i medijskih sloboda, koji su bili dijelom obaveznih mjerila za dobijanje pozitivnog IBAR-A. Dogovoreno je uspostavljanje komunikacije sa Kancelarijom za strateške komunikacije i podrška u borbi protiv dezinformacija.

Predstavljena je i vizija Ministarstva kulture i medija da se Crna Gora otvori svijetu predstavljajući kulturne potencijale baštine, ali i stvaralaštva.

Vujović i Gurgen razgovarali su o dosadašnoj, i snaženju buduće saradnje crnogorskih i njemačkih kulturnih institucija.

Kako navode u saopštenju, otvorena su pitanja značaja Gete instituta, njegove važnosti i uticaja u državama koje ga posjeduju. Tim povodom će biti otvoren i poseban kanal komunikacije sa nadležnima u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke.

Na molbu ministarke Vujović, dogovoreno je uspostavljanje komunikacije sa Kancelarijom za strateške komunikacije pri Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke, sa ciljem da se Ministarstvo kulture i medija Crne Gore upozna sa strateškim pristupom Njemačke kada se radi o borbi protiv dezinformacija.

"Posebna tema bio je Sajam knjiga u Lajpcigu, na kojem je Crna Gora učestvovala prošle godine. Istaknute su specifičnosti ovog sajma koji Crnoj Gori pruža priliku za promociju svoje moderne književnosti, ali i ukupnu promociju zemlje, uvažavajući činjenicu da ga posjećuje ogroman broj mlađe čitalačke publike, što je način da se i kulturno i turistički predstavi Crna Gora", navode u MKM.

Državni sekretar pohvalio je napore Crne Gore na EU putu i ponudio svaku vrstu stručne pomoći u modernizaciji i upravljanju i muzejima, budući da MKM Njemačke upravlja kompleksom Pruskih muzeja u Berlinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније