Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

16. 10. 2024. 17:16 >> 17:13

PESKOV

Kremlj odbacio plan pobjede Zelenskog i 'pozvao Ukrajinu da se probudi'

Kremlj je danas odbacio "Plan pobjede" koji je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski predstavio ukrajinskom parlamentu i pozvao Ukrajinu "da se probudi".

"Jedini mirovni plan koji može postojati je da kijevski režim shvati da je njegova politika bez perspektive i da je potrebno da se probudi", rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Zelenski se, predstavljajući svoj plan pobjede nad Rusijom pred poslanicima svoje zemlje u Kijevu, založio za raspoređivanje nenuklearnih sredstava odvraćanja u Ukrajini.

"Ukrajina predlaže raspoređivanje na svojoj teritoriji kompletnog skupa mjera nenuklearnog strateškog odvraćanja koji će biti dovoljan da je zaštiti od svake vojne prijetnje od strane Rusije", rekao je Zelenski i dodao da je ta tačka detaljno obrazložena u "tajnom aneksu" njegovog plana pobjede i da je predstavljena SAD-u, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji i Njemačkoj.

On je najavio da će sjutra ići na samit EU da predstavi svoj plan pobjede, na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela.

"Sjutra ću javno predstaviti plan pobjede na sastanku Evropskog savjeta", rekao je Zelenski u govoru u ukrajinskom parlamentu u Kijevu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније