Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J. [ Mina ]

30. 06. 2024. 15:20 >> 15:21

SVEČANOST

Sjutra obilježavanje Međunarodnog dana javne uprave

Ministarstvo javne uprave (MJU), u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), obilježiće sjutra Međunarodni dan javne uprave.

Iz MJU su saopštili da će na svečanosti biti dodijeljene nagrade najboljim službenicima u ministarstvima i upravama.

Kako su najavili iz tog Vladinog resora, u uvodnom dijelu govoriće premijer Milojko Spajić, ministar javne uprave Maraš Dukaj, stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Ekaterina Paniklova i direktor Uprave za ljudske resurse Agron M. Camaj.

Događaj će biti održan u Vladinom domu na Cetinju.

Skupština Ujedinjenih nacija 2003. godine proglasila je 23. jun kao Međunarodni dan javne uprave.

Kako su naveli iz MJU, obilježavanjem Dana javne uprave želi se ukazati na značaj i doprinos javne administracije u razvoju društva i zajednice, na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou.

„Cilj je da se promovišu principi i vrijednosti na kojima počiva rad javne uprave, afirmiše uloga i doprinos javnih službenika u stvaranju efikasne i odgovorne javne uprave, kao i da se ohrabre mladi za razvijanje karijere u javnom sektoru“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније