Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

26. 02. 2024. 13:01 >> 13:01
Čitaj mi:

Jubilej Opštine

Gusinju potrebna snažnija podrška države

Jubilej - deset godina od povratka statusa opštine Gusinje morao je biti mnogo dinamičniji na planu razvoja tog grada, zaključio je predsjednik Opštine Gusinje Sanel Balić.

"Na današnji dan prije tačno deset godina, odlukom Skupštine Crne Gore, Gusinju je vraćen status samostalne opštine. Ističe da odgovornost za stagnaciju na planu razvoja snose svi, ali najviše oni koji su bili u poziciji odlučivanja. Sa svojim potencijalima i ljepotama, Gusinje zaslužuje da bude jedna od razvijenijih opština. Potrebna nam je snažnija podrška države, kako bi sve zacrtane planove realizovali i Gusinje doveli u sam vrh razvijenih opština", istakao je Balić.

Kako navodi, ova godina će biti godina investicija i razvoja, a siguran sam da ćemo zajedno sa našom dijasporom upravo uraditi ono što je glavni cilj - učiniti Gusinje ugodnim mjestom za život.

"Spremno dočekujemo investitore i vrata opštine su svima otvorena. Svim građanima naše opštine čestitam i ovaj današnji datum, koji sigurno budi osjećanja sreće i zadovoljstva", naveo je Balić.

Kako je rekao, ispravljena je višedecenijska nepravda, a Gusinje je, na zadovoljstvo svih građana povratilo samostalnost u odlučivanju.

"Ovo je prilika da se javno zahvalim svim političkim subjektima, pojedincima i organizacijama, kao i našim uglednim ljudima u dijaspori, koji su dali svoj doprinos, kako bi Gusinje konačno postalo samostalna opština", ističe Balić.

Jubilej - deset godina od povratka statusa opštine, svečano će obilježiti na Dan Opštine Gusinje - 5.avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније