Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.M.Lj.

22. 03. 2024. 07:24 >> 08:16
Čitaj mi:

MJEŠTANI GUSINJSKOG SELA

"Autobus vozi đake preko oronulog mosta"

Most Višnjevo Martinaj u gusinjskom selu u jako je lošem stanju. Dok jedan od mještana koji je pisao Portalu RTCG tvrdi da preko tog nebezbjednog mosta svakodnevno prolazi autobus sa 40-ak đaka, predsjednik Opštine Gusinje Sanel Balić kaže da je prolaz za sva vozila zabranjen još 2017. godine. On najavljuje rušenje mosta i postavljanje privremenog dok se ne izabere novi izvođač radova, budući da je u toku raskid ugovora sa prethodnim.

Most koji izgleda kao da će se srušiti svakog trenutka. Ograda koja bi trebalo da garantuje bezbjednost pješacima na nekoliko mjesta je oštećena. Tako izgleda spojnica dva sela, Višnjeva i Martinaja preko rijeke Ljuče.

“Presjednik Opštine i njegova partija su javno dali obećanje da će most biti saniran, a od tada se niko nije pojavio. Svakog dana tuda prolazi autobus sa više od 40 đaka koji ih vozi u školu”, napisao nam je mještanin koji je želio da bude anoniman.

Predsjednik Opštine Sanel Balić kazao je za portal RTCG da je još u novembru 2017. godine donijeto rješenje o zabrani prolaza preko mosta za sve vrste vozila. U rješenju se navodi da će biti pokrenut postupak protiv građana koji budu prolazili preko mosta. Balić je istakao da je u toku raskid ugovora sa izvođačem “Mosting” iz Podgorice sa kojim je ugovor sklopljen još 2022.

“Do danas izvođač nije izvodio radove navodno zbog vodostaja rijeke Ljuče, u toku je raskid ugovora sa njim. Ubrzo ćemo srušiti most i na tom mjestu montirati montažni-privremeni vojni, koji će koristiti pjesaci i putnička vozila. Onda ćemo raspisati novi  tender”, poručio je Balić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније