Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 04. 2017. 15:38 >> 17:49
6

DOBRE VODE

Most Ujtin bezbjedan za saobraćaj

Na mostu Ujtin koji se nalazi na putu Bar-Ulcinj postoje manja oštećenja koja je neophodno sanirati ali trenutno ne postoji opasnost po stabilnost konstrukcije mosta i odvijanje saobraćaja na njemu, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

"Dana 03.04. 2017. godine, izvršen je inspekcijski nadzor nad stanjem mosta Ujtin koji se nalazi na km 28+500 magistarlnog puta M-1 dionica Bar-Ulcinj,", kazali su iz tog resora.

Inspekcijski nadzor urađen je na osnovu dojave da je ugrožena stabilnost navedenog mosta.

"Most Ujtin u konstruktivnom smislu predstavlja kontinualni nosač preko 5 polja. Most je ukupne dužine cca 150 m sa dvije saobraćajne trake i pješačkim trakama. Most je u blagoj krivini sa poprečnim i podužnim nagibom. Na cca 5,0 m od trećeg oslonca most je dilatiran (razdvojen) što laičkoj javnosti daje pogrešnu sliku u pogledu njegove stabilnost", navode iz Ministarstva saobraćaja.

Oni tvrde da na kolovoznoj površini nijesu primjećene deformacije koje bi upućivale na bilo kakve nestabilnosti elemenata mosta (kolovozne ploče i glavnih nosača).

"Na osnovu vizuelnog pregleda može se konstatovati da na mostu postoje manja oštećenja koja je neophodno sanirati, ali trenutno apsolutno ne predstavljaju opasnost po stabilnost mostovske konstrukcije i saobraćaja na njemu", zaključuje se u saopštenju.

Prilog Vesne Šoškić, TVCG:

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније