Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

09. 10. 2024. 18:40 >> 18:41
6
Čitaj mi:

SAMIT U DUBROVNIKU

Milatović: Snažna poruka podrške Ukrajini

Na poziv hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović učestvuje na Samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa.

“Danas u ime Crne Gore, a na poziv gospodina Plenkovića, prisustvujem već trećem Samitu lidera Jugoistočne Evrope i Ukrajine. Prvi je bio u Atini, drugi u Tirani, a ovaj treći se dešava danas, ovdje u Dubrovniku. Usvajanjem Deklaracije sa Samita još jednom smo poslali važnu poruku snažne podrške Ukrajini u njenoj borbi za slobodu i pravo na izbor“, poručio je Milatović.

On je kazao da Crna Gora od početka rata u Ukrajini podržava slobodu te zemlje i njeno pravo na izbor.

„Oko toga smo se okupili kao lideri Jugoistočne Evrope kako bismo još jednom podržali Ukrajinu u svemu ovome što se dešava. Nažalost, Ukrajina danas ulazi u hiljaditi dan rata koji je već odnio mnogo nevinih života, koji je skoro pa devastirao ukrajinsku ekonomiju i stoga je još jedna važna poruka koju sam poslao, da dođe što prije do mira u Ukrajini i situacije gdje će Ukrajina imati svoje pravo na izbor, svoje pravo na evropsku i pravo na evroatlantsku budućnost“, kazao je predsjednik Milatović.

Uz izlaganje na plenarnoj sesiji na temu podrške Ukrajini, predsjednik Milatović je imao i više bilateralnih susreta na marginama samita.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније