Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ Portal RTCG ]

08. 10. 2024. 16:30 >> 18:11
9

VUČIĆ U TIVTU

"Srbija se nije ogriješila o Crnu Goru, u izbore se ne miješamo"

Mnogo volim Crnu Goru, ali ne mogu da razumijem one koji se miješaju u unutrašnje stvari Srbije, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji u Tivtu.

Poručio je da Srbiju ne zanima što je, kako je kazao, Crna Gora optužuje za teritorijalne pretenzije". 

"Sami ste donijeli odluku da 2006. godine odete. Mi smo rekli - vaša volja. Jedino što nijesmo očekivali je da ćete da priznate nezavisnost Kosova. Postaviću pitanje: A što je to Srbija učinila protiv Crne Gore? Je li uzela ona 14 odsto teritorije Crne Gore? Da li Srbija poštuje međunarodne norme? Zašto Crna Gora ne poštuje rezoluciju 1244? I opet ste vi ljuti nešto na nas", upitao je Vučić.

Poručio je da se može voditi hajka protiv njega, ali istina se zaustaviti ne može.

"Je li srpska mafija ubija u Crnoj Gori ili je obrnuto? Kavači i Škaljari su sela odavde, a ne mjesne zajednice u Srbiji", rekao je Vučić. 

Vučić tvrdi da Srbiju ne interesuju lokalni izbori u Crnoj Gori. 

"Svaki put kad kažete da se uplićemo, podsjetiću vas da svaki put to vi radite. Jedino nas zanima da imamo međusobno poštovanje. Ti koji mrze Srbiju i kojima je to jedina politika, govore o sebi, a ne o srpskom narodu", rekao je on. 

Poručio je da "nikada nećemo rušiti Crnu Goru, ali nećemo dozvoliti nikome da se iživljava nad Srbijom", kazao je Vučić. 

"Pravite vi ovdje koalicije kakve god hoćete, samo nemojte da vam Srbija bude kriva za sve. Srbija se nije ogriješila o Crnu Goru, nikada ništa ni strateški ni taktički protiv Crne Gore nije nešto učinila", navodi Vučić. 

Upitan o dvojnim državljanstvima, kaže da je to "veličanstvena stvar".

"Ne smeta vam nijedno drugo državljanstvo, ni hrvatsko ni bilo koje drugo, samo srpsko", poručuje Vučić. 

Odgovorio je i na pitanje o zastarijevanju kazne za bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića.

"Što se tiče Marovića, ja bih vas zamolio da nam manje šaljete Kavčana i Škaljaraca, pa ćemo lakše da se dogovorimo oko pravnih procedura i svega drugog. Da im ne bude Beograd glavno mjesto djelovanja. Imaćemo manje mrtvih. A što se ovog drugog tiče, ne znam, pravna su to pitanja", zaključio je Vučić.

Đukanović je političar prošlosti

Za bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Vučić je na konferenciji kazao da je "političar prošlosti".

Poručio je i da je za Srbiju važna saradnja u regionu.

"Razgovarao sam sa Jakovom Milatovićem i on me je kao domaćin zamolio da mu vratim uslugu za vrijeme kada je boravio u Beogradu, kada sam mislio da je važno da budemo svi zajedno na okupu povodom Otvorenog Balkana. Zato ću - bez obzira na svoju namjeru da nekim političarima iz prošlosti poput Mila Đukanovića žestoko odgovorim, ovog puta ostaviti ga u prošlosti. To što je Srbija jedina tema i njen vožd, a to sam ja, to govori o nedostatku sopstvenih tema. Kako neki misle, da je to dovoljan razlog napasti predsjednika Srbije ili napasti Srbiju, a da prva i druga familija ostanu na vlasti.", zaključio je Vučić. 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније