Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

K. J.

17. 10. 2024. 18:00 >> 18:06

izbor portala

Vijesti 6 u 6: Na testiranje olova čeka još 100 radnika, kontrola i u Luci Bar

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vijesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 17. oktobar.

"Na testiranje čeka još 100 radnika, kontrola i u Luci Bar"

  • Predstavnica Unije slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) Ivana Mihajlović kazala je da je situacija u "Port of Adriji" ogolila neadekvatnost zakonskog i institucionalnog okvira kada je u pitanju sistem zaštite i zdravlja na radu u Crnoj Gori. S druge strane, predsjednik Sindikalne organizacije zaposlenih u AD "Port of Adria" (PoA) Zoran Martinović kazao je da na testiranje prisutnosti teških metala u krvi čeka još 100 radnika. Pored toga, iznio je i nezvaničnu informaciju da će vjerovatno i Luka Bar odraditi testiranje zaposlenih koji učestvuju u radu.

 

 

Milatović nije tražio mišljenje Odbora za tri ambasadora

  • Iako je troje kandidata za ambasadore dobilo agremane, nakon čega bi predsjednik države, Jakov Milatović, trebalo da zatraži mišljenje Odbora za međunarodne odnose Skupštine Crne Gore, on to nije učinio.

 

 

Svjetska banka: Rast naredne godine 3,5 odsto

  • Crnogorska ekonomija će naredne godine rasti 3,5 odsto, što je 0,7 procentnih poena više u odnosu na raniju prognozu, navodi se u najnovijem izvještaju Svjetske banke (SB).

 

Saveljić razriješili zbog neodgovornog upravljanja kompanijom

  • Nekadašnja direktorica EPCG Solar gradnje Valerija Saveljić razriješena je jer je, između ostalog, neodgovorno upravljala kompanijom, nije realizovala sve poslove te nije poštovala odluke osnivača piše u obrazloženju za smjenu koji je razmotrio i usvojio Odbor direktora EPCG Solar gradnje.

 

Kasumović kriv zbog bludnih radnji prema maloljetniku

  • U presudi Opštinskog suda Sarajevo, koju potpisuje Galiba Katica, glumac Moamer Kasumović proglašen je krivim i osuđen na godinu dana zatvora.

 

 

Velika greška crnogorskih sudija: Zlatibor bio sa šestoricom na parketu 19 sekundi

  • Crnogorske sudije Radoš Savović, Vojislav Lepetić i Miodrag Lakićević napravile su veliki previd na utakmici Druge ABA lige između Zlatibora i Borca iz Banjaluke. Oni nisu primijetili da je domaći sastav čitavih 19 sekundi igrao sa šestoricom igrača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније