Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

06. 10. 2024. 18:00 >> 18:01
Čitaj mi:

izbor portala

Vijesti 6 u 6: Crnogorski spasioci sjutra kreću u BiH

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vijesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 6. oktobar.

Šavnik se i dalje bori sa posljedicama poplava, a u toku je uspostavljanje putne konekcije preko vode kako bi se evakuisalo desetak turista iz sela Komarnica, koji su od petka odsječeni uslijed obilnih padavina koje su povećale vodostaj rijeke Komarnice i porušile mostove.

Spasilački timovi iz država susjednih Bosni i Hercegovini (BiH) kao i iz članica Evropske unije udružili su danas snage da raščiste ruševine i pronađu nestale u poplavama i klizištima koji su opustošili djelove te zapadno-balkanske zemlje, javljaju agencije. U Bosnu i Hercegovinu sjutra ujutru kreću i crnogorski spasioci, potvrđeno je Portalu RTCG.

Državna izborna komisija (DIK) vjerovatno će sjutra na sjednici odlučivati o prigovorima vezano za ponavljanje glasanja na biračkom mjestu Prčanj u Kotoru. Kotorska komisija nije donijela konkretnu odluku o mogućnosti ponavljanja glasanja na tom mjestu, jer je rezultat bio 8:8.

 

Nosilac liste Pokreta "Naprijed" Vuk Kadić dostavio je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) 15 prigovora zbog navodnih nepravilnosti na lokalnim izborima održanim 29. septembra u Podgorici, potvrđeno nam je iz tog Pokreta. Kako saznajemo, sjednica DIK-a na kojoj će rješavati po prigovorima zakazana je sjutra u 10 sati i 30 minuta.

Ni poslije osam godina i gotovo osam mjeseci, rukometašice Budućnosti nisu riješile rebus zvani Đer, ali su napravile čudo - poslije 15 uzastopnih poraza u međusobnim mečevima, "plave" su uzele bod šestostrukom i aktuelnom prvaku Evrope (23:23).

Bukti sukob na Bliskom istoku. Načelnik Generalštaba izraelske vojske Herci Halevi izjavio je da IDF bez predaha nastavlja sa napadima na Hezbolah u Libanu. Komesar Ujedinjenih nacija za izbjeglice Filipo Grandi izjavio je da se Liban bori sa užasnom krizom dok se nastavlja bombardovanje izraelskih snaga. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније