Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N.R.

05. 06. 2024. 19:27 >> 19:38
Čitaj mi:

u parizu

Tinejdžerka iz Rusije eliminisala Sabaljenku u četvrtfinalu RG

Nastavlja se san 17-godišnje Mire Andreve, koja je u četvrtfinalu Rolan Garosa bila bolja od druge teniserke svijeta, Arine Sabaljenka i to nakon preokreta - 2:1 (6:7, 6:4, 6:4) za dva sata i 29 minuta.

Velika borba viđena je u prvom setu, viđeno je čak šest brejkova. Prva je zaprijetila Sabaljenka, povela 2:0, ali je Andrejeva već u narednom uzvratila i brejkom smanjila na 2:1, što nije uspjela da potvrdi u sljedećem servis gemu, kada je Sabaljenka povela 3:1. Uslijedila je bolja igra mlade Ruskinje, dva puta je oduzela servis Sabaljenki i povela 5:3. Ni to nije bilo dovoljno da Andreva uzme prvi set, pri rezultatu 5:4 imala je servis, ali nije uspjela da ga sačuva. U nastavku po jedan siguran gem, pa je prvi set odlučen u taj-brejku. Azarenka je imala više koncentracije u završnici i sa 7:5 uspjela da dođe do prvog seta - 7:6.

Nije se predavala mlada teniserka iz Rusije ni u drugom setu, odmah napravila brejk, a potom i izgubila svoj servis za 1:1. Novi brejk Andreva je napravila u šestom gemu za 4:2, ali je opet odmah u sljedećem izgubila svoj servis. Ključu prednost napravila je u 10. gemu, pri vođstvu od 5:4, uspjela je nakon izjednačenja u gemu da odizme servis Sabaljeniki i sa 6:4 dobije drugi set za 1:1.

Treći set otvorile su sa po dva sigurna servis gema - 2:2. Sabaljenka potom pravi brejk, ali već u sljedećem ne uspijeva da sačuva svoj servis za 3:3. Opet je presudan bio 10. gem, pri vođstvu Andreve 5:4, opet je 17-godišnja Rusknija napravila veliki pritisak i prvo došla do prve set lopte, izvukla se Sabaljenka dobrim servisom, ali kod druge nije imala šanse, Andreva je prelijepim lobom završila meč i plasmanom u polufinale Rolan Garosa napravila najveći uspjeh u karijeri.

U polufinalu Andreva će igrati protiv Jasmin Paolini iz Italije koja je savladala Elenu Ribakinu u tri seta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније