Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ pobjeda.me ]

19. 07. 2024. 11:22 >> 11:53
Čitaj mi:

kvalifikacije za ligu šampiona

Bošković: Navijao sam da igramo protiv Mladosti

Osim odbrane duple krune, odbojkaši Budve će u predstojećoj sezoni ponovo igrati na evropskoj sceni. U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, tim Miljana Boškovića će se za prolaz boriti protiv zagrebačke Mladosti.

Prvi meč se igra u Budvi između 17. i 19. septembra, sedmicu kasnije je revanš u Zagrebu. Budvani su protiv Mladosti igrali u prvom kolu kvalifikacija u sezoni 2021/22, kada je Mladost bila uspješnija, jer je u revanšu slavila 3:1, nakon što je Budva prvi meč kod kuće dobila sa 3:1.

"Kad pogledam koga smo sve mogli da izvučemo, ja sam zadovoljan žrijebom. Čak sam i navijao da igramo protiv Mladosti. Prvo zato što nam je Zagreb blizu, a drugo što protiv tog rivala možemo da igramo i pokažemo nešto. Najzad, lakše ćemo doći do informacija o Mladosti nego da je bio neko drugi u pitanju", kaže Miljan Bošković, trener Budve.

Trener Budvana o rivalu zna da je do sada uvijek “imao pet do šest stranaca”.

"Pitanje je kakav će roster da imaju, a ono što znam jeste da traže novog trenera. Što će se dalje dešavati kod njih, to u ovom trenutku ne mogu da kažem. Ali, sačekaćemo da kompletiraju roster, i onda ćemo krenuti u skauting i analize protivnika",  dodaje Bošković.

Ove godine je drugačiji sistem, za razliku od prošle godine kada su se u kvalifikacijama igrali turniri, pa će se ponovo igrati klasični dvomeč, kod kuće i na strani. U slučaju eliminacije u kvalifikacijama za LŠ, Budvani će evropski put nastaviti u CEV kupu. Ako ispadnu u prvom kolu kvalifikacija, igraće u prvom kolu CEV kupa (8. i 15. oktobar) protiv finske Valepa Sastamale.

U muškoj LŠ će igrati tri runde kvalifikacija, nakon čega će samo dva najbolja tima ući u grupnu fazu, u kojoj je već 18 timova na osnovu CEV rejtinga.

"Više mi se sviđao prošlogodišnji sistem, jer nam je to omogućilo da imamo osam evropskih utakmica. Međutim, ako nam se u ovogodišnjem sistemu otvori put, ponovo možemo da imamo dosta utakmica u Evropi, kako u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tako i eventualno u CEV kupu. Sve zavisi koliko nas sreća bude poslužila", kaže Bošković.

Budvani još nijesu kompletirali roster za sljedeću sezonu, nedostaju još igrači na poziciji korektora i srednjeg blokera, a čeka se i rasplet oko produženja ugovora sa Ivanom Ječmenicom.

" Ove godine ćemo imati podmlađenu ekipu, sa skoro svim domaćim igračima, gdje se crnogorskoj đeci pruža šansa da ponovo igraju u Evropi",  zaključio je Bošković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније