Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

18. 07. 2024. 09:36 >> 09:52

kvalifikacije za Ligu konferencija TVCG2

Hrabri Mornar uoči revanš meča doživio niz neprijatnosti; Đurašković: Isprovocirani smo maksimalno

Mornar večeras igra u Tbilisiju revanš meč prvog kola kvalifikacija Lige konferencija protiv Dinamo Tbilisija . A šta sve nisu doživjeli fudbaleri iz Bara od strane Gruzina.

Barani su na svom debiju na evropskoj sceni bili bolji od najtrofejnijeg gruzijskog kluba 2:1 na „DG areni“ i tako ispisali istoriju.

Tada je trener Mornara Zoran Đurašković istakao da su pobijedili ekipu koja ima budžet 25 miliona eura što je čak 50 puta veći od njihovog. Izgleda da je ta rečenica "pogodila" Gruzine. 

Pred sami dolazak ekipe Mornar na lakši trening na gostujućem terenu, Barani su doživjeli neprijatnost. Prekinut trening prije vremena, nedozvoljeno snimanje njihovog treninga sve je to umalo dovelo do fizičkog obračuna.

"Nažalost nijesmo uspjeli da odradimo trening do kraja jer je uprava kluba Dinama prekinula naš trening u 35.minutu sa objašnjenjem da nam je isteklo vrijeme. Trening je bio zatvorenog tipa, niko nije smio da prisustvuje, međutim njihovih pet trenera je bilo na stadionu gdje su telefonima snimali naš trening i umalo je došlo do fizičkog obračuna kada su nas izgurali sa terena. Ovo je evropska utakmica, u Podgorici smo bili maksimalno korektni prema njima, ne mogu da vjerujem da smo doživjeli ovakvu neprijatnost. Isprovocirani smo maksimalno", rekao je smirenim tonom Đurašković.

Druga neprijatnost, na semaforu je pisalo 2:0 za klub iz Tbilisija, trener Đurašković smatra da je to taktička igra.

"Ne mogu da vjerujem da jedan tako veliki klub radi takve stvari. Prilazimo stadionu a na semaforu piše 2:0 za Dinamo. Takođe, nisu nam obezbijedili stadion za još jedan trening pa smo bili prinuđeni da odradimo trening u teretani hotela. Zaista sam zatečen", rekao je trener Mornara.

Đurašković smatra da je razlog svemu tome njegova izjava nakona pobjede Mornara u prvom meču 2:1 kada je rekao da je njihov budžet veći od njihovog 50 puta.

" Čitao sam neke gruzijske novine gdje su komentarisali "spornu" moju izajvu, pretpostavljam da ih je zabolio poraz, ali ovakve stvari koje rade ne mogu da razumijem".

Uprkos svemu, i to da su autsajderi trener Mornara se nada  da će njegovi igrači biti hrabri na terenu . 

"Znamo da je ulog veliki, oni su veliki favoriti, mi autsajderi, ali prva utakmica je dokazala nešto potpuno drugo. Imamo aktivan rezultat. Probaćemo da igramo opet našu igru, probaćemo da damo gol, a onda smo blizu prolaska. Motivacije ne fali. Želim da igrači budu hrabri, odvažni i da cijene sebe na terenu."

Utakmica u Tbilisiju počeće u 19h uz direktan prenos na TVCG2.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније