Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

18. 07. 2024. 22:55 >> 23:28
Čitaj mi:

KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJA

Budućnost nije dozvolila iznenađenje, pobjeda protiv Mališeve za nastavak kvalifikacija

Budućnost je opravdala ulogu favorita i uspjela da savlada Mališevu 3:0 i anulirala poraz iz prvog meča na Kosovu od 0:1 u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, pa će Crna Gora imati tri predstavnika u 2. kolu kvalifikacija za najmlađe takmičenje pod okriljem UEFA.

Budućnost je od starta duela krenula ofanzivno, reklo bi se i kontrolisala stvari na terenu, napadala i djelovalo je samo da je pitanje vremena kada će doći do gola.

Već u 6. minutu centrirao je Gašević, odlično pronašao Vukotića u petercu koji nije uspio dobro da zahvati loptu glavom, pa je ona otišla pored gola.

Opet je Vukčević bio u prilici i to u 15. minutu - korner je izveo Bulatović, poslao loptu po zemlji na ivicu šesnaesterca do Vukčevića koji je šutirao, loptu je propustio Grbić, a ona je otišla pored stative golmana Mališeve. 

Konačno su "plavi" pronašli put do mreže u 32. minutu - Petar Grbić je lijepo prošao po lijevoj strani, došao do petreca, uposlio Igora Ivanovića koji je imao lak posao da bukvalno sa linije pošalje loptu u mrežu za 1:0.Nastavili su se napadi i do kraja prvog poluvremena, ne toliko opasni, ali je Budućnost pokušavala da već u prvom dijelu preokrene ukupni rezultat, ipak na odmor se otišlo sa rezultatom 1:0.

Prvi su u nastavku zaprijetili gosti, neugodan udarac sa ivice šesnaesterca - odlično je reagovao Mijatović i poslao loptu u korner.

Budućnost je nakon nekoliko prilika uspjela da duplira prednost u 56. minutu - Dragan Grivić je primio loptu uz desnu gol-aut liniju na nekih 30 metara, ostaje pitanje da li je htio da puca ili da centrira, lopta je prevarila golmana Mališeve i od stative završila u golu za 2:0.

Najljepši detalj na utakmici viđen je u 88. minutu - Vladimir Perišić je primio loptu na oko 20 metara od gola, lijepo se izborio za poziciju pored igrača Mališeve, namjestio se na lijevu nogu i pogodio malu mrežicu za konačnih 3:0. Isti igrač mogao je i do drugog gola u 94. minutu, ali je odlično reagovao golman gostiju.

Budućnost će u narednom kolu igrati protiv CSKA Sofije 1948.

Trener ekipe iz Podgorice Ivan Brnović kazao je nakon meča da je uvijek zadovoljan kada ekipa pobijedi, a pogotovo ovako ubjedljivo.

Zadovoljni pobjedom bili su i igrači Dragan Grivić i Miloš Brnović.

Ranije danas Mornar je napravio podvig i eliminisao Dinamo iz Tbilisija.

Dečić će nakon poraza od TNS-a u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona takođe igrati u 2. kolu kvalifikacija za LK.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније