Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta

18. 07. 2024. 19:19 >> 19:20

NAKON PRODUŽETKA UGOVORA

Modrić: Nadam se da ću postati najtrofejniji igrač u istoriji Reala

Hrvatski fudbaler Luka Modrić, koji je produžio ugovor sa Real Madridom na još godinu dana, poručio je kako se nada da će naredne sezone postati najtrofejniji igrač u 122 godine dugoj istoriji kluba.

"Nadam se da ćemo osvojiti puno trofeja i da ću postati igrač sa najviše titula," izjavio je Modrić u intervjuu za klupsku televiziju, a prenijela je HINA.

Modrić, koji je u srijedu produžio ugovor do ljeta 2025., osvojio je 26 trofeja od kada je u ljeto 2012. došao u klub. Toliko ih je osvojio i dosadašnji kapiten Naćo Fernandes, ali on je ovaj mjesec napustio klub.

Time se Modriću otvorila mogućnost da se izdvoji na vrhu jer će "Kraljevski klub" ove sezone učestvovati u čak sedam takmičenja.

"Nevjerovatno je biti u prilici postati igrač sa najviše titula u istoriji Real Madrida," izjavio je hrvatski vezista koji će za dva mjeseca napuniti 39 godina.

Modrić bi za nedjelju dana trebalo da se vrati sa godišnjeg odmora i priključi treninzima u klupskom centru na sjeveru Madrida. Tu će preuzeti kapitensku traku koju je do sada nosio 34-godišnji Naćo.

"To je ogromna odgovornost. Kada pogledaš koje je kapitene imao Real Madrid svih ovih godina, onda uvidiš da je to lijepo i posebno. Jako sam zadovoljan što ću predstavljati Real Madrid kao kapiten", izjavio je Modrić koji je prošle sezone bio zamjenik kapitena.

Klub sa stadiona "Santjago Bernabeu" bira kapitena na osnovu godina odigranih za prvi tim.

"Od kada sam došao ovdje rastao sam kao igrač i osoba. Klub mi je puno pomogao svih ovih godina. Real Madrid mi zbog toga puno znači, a takođe i mojoj porodici. To je naš dom i tako se osjećamo. Ovaj klub mi je sve", dodao je Modrić.

Modrić je nakon dolaska iz londonskog Totenhama odigrao 534 utakmice u bijelom dresu Reala. Trenutno je treći stranac po broju nastupa nakon napadača Karima Benzeme i brazilskog beka Marsela.

"Nisam mogao ni da zamislim sve što mi se ostvarilo ovdje, posebno ne da ću tako dugo ostati ovdje", rekao je Modrić.

Modrić je najstariji igrač u svlačionici, a svoj entuzijazam prema daljnjem igranju za aktualnog prvaka Španije i Evrope pripisuje "dobrim genima", zdravom načinu života i kvalitetnom treniranju.

"Djelomično utiče genetika, koja mi je dobra, ali svi ovi mladi igrače me pritiskaju da više radim i budem svakim danom sve bolji. Treniram i izvan klupskog centra, pazim na sebe i radim sve što je potrebno kako bih u ovim godinama bio na ovom nivou", ispričao je on.

Real Madrid pod vođstvom trenera Karla Ančelotija podmlađuje ekipu, a prošli mjesec je igračku karijeru završio 35-godišnji njemački vezista Toni Kros. Kapiten hrvatske reprezentacije kaže da ima dobar odnos i sa 20-godišnjacima koji su postali protagonisti kluba.

"Poput porodice smo. Prijatelji smo pa je atmosfera jako dobro", rekao je o ekipi.

Ugovor mu je bio istekao 30. juna, ali je htio da nastaviti "jer se još uvek osjeća dobro" i "sposobnim da se takmiči na visokom nivou".

Modrić je zahvalio treneru, upravi i predsjedniku Florentinu Perezu na ukazanom povjerenju i što su mu "dopustili da igra još jednu godinu u najboljem klubu na svijetu".

Real Madrid koji je čak 15. puta bio prvak Evrope, 28. jula će otputovati u Sjedinjene Države gde će igrati prijateljske utakmice sa Milanom, Barselonom i Čelsijem. Zatim ga očekuje u Varšavi susret sa Atalantom u evropskom Superkupu.

"Potrebno je ići korak po korak. Važno je dobro početi sa Superkupom pa se posvetiti prvenstvu. Real Madrid te naprosto obvezuje da se boriš za svaku titulu", rekao je Modrić.

Poručio je Modrić i kako se nada da će on i ekipa biti na visini zadatka i donijeti mnogo veselja navijačima.

"Ja sam spreman za ono što me čeka", naglasio je Modrić. "Daću sve od sebe za ovaj dres, kao što sam davao i svih ovih godina".

U novoj sezoni Modrić će dijeliti svlačionicu sa 25-godišnjim francuskim napadačem Kilijanom Mbapeom, koji je stigao iz PSŽ-a.

"Drago mi je što je konačno ovde u Real Madridu . On je jedan od najboljih i pokazao je to tokom godina," poručio je Modrić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније