Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

18. 10. 2024. 22:34 >> 22:37
Čitaj mi:

EVROLIGA

Triler u Beogradu: Barsa na krilima Pantera savladala Zvezdu

Nevjerovatna drama u Beogradu, 45 minuta vrhunske košarke i na kraju pobjeda Barselone protiv Crvene zvezde 98:94, u 4. kolu Evrolige. Obje ekipe sada imaju skor 3-1.

Cijelo prvo poluvrijeme ekipe su se smjenjivale u vođstvu. Da Zvezda ode sa plus tri na veliki odmor pobrinuo se Miler-Mekintajer trojkom sa zvukom sirene 47:44.

Na startu nastavka Parker i Laprovitola su trojkoma donijeli preokret gostima 50:47, ali je Zvezda nedugo zatim uzvratila serijom 10:0 za plus pet 59:54.

Bilo je u tom dijelu igre i plus šest za Zvezdu 62:56, da bi Barsa uoči posljednjih deset minuta prišla na minus tri 66:63.

U četvrtoj četvrtini viđena je rezultatska klackalica, Panter je trojom preokrenuo 70:69, ali jsu malo kasnije Bolomboj zakucavanjem i Dos Santos sa poludistnace donijeli plus tri Zvezdi 75:72. Veseli je, međutim, sa tri poena u nizu vratio stvari na početak 75:75, na 3.46 do kraja.

Nastavila se igra koš za koš, pogađali su Veseli i Kalinića za 80:80, na ulazu u posljednja dva minuta.

Dos Santos je potom ubacio dva penala, a na drugoj strani polovičan sa linije bacanja je bio Laprovitola. Potom obje ekipe nisu iskoristile po jedan napad, a nakon duela Veselog i Bolomboja sudije su dosudile "mrtvu" loptu, na 26 sekundi do kraja.

Nakon podbacivanja, ona je došla do Santosa, koji je preveo preko centra, a igrači Barse neshvatljivo nisu pravili faul. U svoj toj pometnji, trener Katalonaca Penjaroja je zaradio tehničku, jer se bunio zbog vremena na semaforu, odnosno, jer je smatrao da domaći nisu prenijeli loptu za osam sekundi.

Arbitri su gledali cijelu situaciju ponovo. Tehnička je ostala, a do kraja je ostalo 20,4 sekunde. Kenan nije iskoristio bacanje, a na drugoj strani Panter je pogodio trojku 84:82, na deset sekundi do kraja.

Zvezda je odlično organizovala napad nakon tajm-auta , a realizovao ga je Dos Santos sjajnim prodorom 84:84. Do kraja su ostale četiri sekunde, odgovornost je preuzeo Panter, ali nije bio precizan u šutu za tri, pa se otišlo u produžetke.

U dodatnih pet minuta nastavilo se u sličnom tempu. Panter i Parker su trojkama doveli Barsu u vođstvo 90:88, ali je Dos Santos sa pet poena u nizu preokrenuo 93:90, na 2.24 do kraja. Barsa je, međutim, odbila da se preda, pa su Laprovitola i Panter opet bili precizni iza linije 6,75 i vratili prednost na stranu gostiju 96:93.

Nedović je nakon toga napravio faul u napadu, ali je Barsa izgubila loptu, pa je domaći tim imao priliku da izbori produžetke. Do kraja je ostalo devet sekundi - fauliran je Dos Santos, koji je ubacio samo jedno bacanje, Zvezda se dokopala lopte, ali je odmah izgubila. Do nje je došao Panter i u kontri postavio konačnih 98:94.

On je ujedno bio najefikasniji kod Katalonaca sa 26 poena, Veseli je ubacio 19.

Kod Zvezde istakli su se Dos Santos sa 23, te Kalinići sa 19 koševa.

Košarkaši Efesa pobijedili su večeras na svom terenu u Istanbulu Olimpijakos 91:89.

Efes je do pobjede predvodio Šejn Larkin sa 24 poena, a pratili su ga Darijus Tompson sa 13, Elajdža Brajant sa 11 i Džordan Nvora sa 10 poena.

Najefikasniji kod gostiju iz Atine bili su Evan Furnije sa 20, Šekil Mekisik sa 17 i Saša Vezenkov sa 16 poena.

Obje ekipe su u prva četiri kola zabilhežile po dvije pobjede i dva poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније