Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

02. 07. 2024. 16:17 >> 16:26

Poraz od BRazila

Sjajnih 15 minuta "crvenih" poništeni odličnom partijom Kabokla

Košarkaši Crne Gore poraženi su u prvom meču kvalifikacionog olimpijskog turnira od Brazila 72:81

Nakon sjajnih 15 minuta igre i dvocifrene prednosti naših momaka, dozvolili smo protitivniku da se postepeno vrati u meč, i to najviše zahvaljujući jednom čovjeku - Brunu Kaboklu.

Centar Brazila je bio sjajan na obije strane terena, pogotovo odbranom nad Nikolom Vučevićem u trećoj dionici, a sa druge strane i u napadu je pogađao gotovo iz svih pozicija. 

Na kraju sa 25 poena (12/16 iz igre) i devet skokova, košarkaš Partizana je bio glavni nosilac igre za tim Aleksandra Petrovića, na kraju ispostaviće se u pobjedi Brazila.

Odlična predstava u prvih 15 minuta meča ekipe Boška Radovića.

Prije svega dominacija u skoku naših momaka pravila je razliku na parketu "Arene" u Rigi, a nekako i prirodno na samom startu se istakao Nikola Vučević koji je i sam imao dosta poena iz ofanzivnog skoka.

U tom periodu dobar doprinos i Petra Popovića, koji je ušao u meč sa dobrom energijom.

Polako je rasla prednost ekipe Boška Radovića, došli smo u jednom trenutku i do +13 poena razlike, ali je Brazil onda uspio da se vrati najviše zahvaljujući Brunu Kaboklu.

Centar Partizana je bio dobar na obije strana terena, pokazao dobru igru u reketu i bio je glavni akter u spuštanju razlike na prihvatljivh šest poena zaostatka.

Treba apostrofirati i odličan doprinos sa klupe Marka Simonovića (po pet poena i skokova) i Andrije Slavkovića (7 poena bez promašaja iz igre)u prvom poluvremenu.

Treća dionica i očajan napadački početak za naše momke. Tek u trećem minutu smo postigli prve poene.

Nisu ni Brazilci briljirali, ali su imali danas sjajnog Kabokla, koji je prvo u odbrani zaustavio Vučevića, a onda je u napadu bio nerješiva enigma za našu odbranu.

Srećom inspiraciju pri kraju dionice je pronašao Kendrik Peri koji je pogidio prvo trojku, onda i sa poludistance, pa smo se ponovo vratili na +6.

Posljdednja dionico i dobra igra na momente, kada smo na parketu imali zajedno Vučevića i Simonovića, ali Kaboklo je ponovo bio odličan u defanzivi.

Počeli su Brazilci i da pogađaju, i da trojkama preokrenu rezultat, povedu čak sa pet poena razlike.

Uslijeidla je borba za svaki posjed, par puta smo bili blizu i vraćali meč u egal, ali bi protivnik uvijek mogao da se snađe i vrati istom mjerom. 

Najviše se to vidi u šutu za tri poena, kad god bi naši pogodili trojku, Brazil bi po pravili vratio. 

Vučević je na kraju imao 17 poena i 13 skokova, Simonović 15 uz 6 skokova i 3 asistencije, Peri je meč završio sa 11 poena, Popović sa 10 uz 4 skoka.

Sa druge strane Kaboklo je dao 25 i imao 9 skokova, Uertas je dao 17 uz 6 skokova, Meidl je dao 10 poena, imao 5 skokova i 4 asistencije.

Naše momke sjutra očekuje duel sa Kamerunom koji će biti ključan za prolazak dalje. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније