Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

04. 07. 2024. 19:53 >> 19:57
2
Čitaj mi:

OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE

Kamerun bolji od Brazila, Crna Gora eliminisana

Kamerun je savladao Brazil u Rigi 77:74 i ujedno to je rezultat koji je eliminisao crnogorsku selekciju sa olimpijskog kvalifikacionog turnira.

Tim Boška Radovia bi prošao dalje samo u slučaju poraza afričke selekcije ili da je Brazil izgubio sa 15 i više razlike.

Na kraju, u trouglu Brazil je stigao do prvog mjesta, Kamerun je drugi,a naša ekipa treća.

Kamerun je bolje otvorio meč i stekao sedam poena prednosti 17:10, ali je potom Brazil preuzeo kontrolu i u finišu uvodne dionice stekao pet poena viška 27:22.

Međutim, od tog trenutka do završnice prvog poluvremena Kamerun je dominira. Afrikacni su na prelazu iz prve u drugu četvrtinu napravili seriju 23:0 i poveli 45:27.

Nedugo zatim bilo je i 24 poena viška za afričku selekciju 56:32, da bi do velikog odmora Brazil koliko-toliko smanjio 56:39.

Na startu nastavka Kamerun je imao plus 20, ali je Brazil odgovorio serijom 9:0.

Prišao je tim Aca Petrovića i na minus sedam (61:54), ali se do kraja tog dijela igre Kamerun opet odvojio, pa je uoči posljednjih deset minuta imao prednost od 13 poena - 68:55.

Nakon trojke Benitea, Brazil je prišao na samo pet poena zaostatka 70:65, ali su Afrikanci sa četiri poena u nizu odbili taj nalet rivala 74:65, na nešto malo manje od pet minuta do kraja.

Nije odustajao Brazil, pa je sa pet poena u nizu Kabokla prišao na 74:72, na dva i po minuta prije kraja. Na minut i po prije kraja Jago Dos Santos je dva puta promašio trojku za preokret, ali je u nastavku fauliran Benite, koji je ubacio dva penala za izjednačenje 74:74.

Međutim, u narednom napadu Hil je pogodio trojku, a Benite nije uzvratio istom mjerom...

U završnici je Kamerun odbranio prednost i izborio plasman u polufinale.

Hil sa 19 poena je predvodio Kamerun do trijumfa, odlično ga je pratio Bidias sa 15.

Na drugoj strani istakao se Meindl sa 19, Dias je dodao 16.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније