Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

18. 07. 2022. 19:59 >> 19:55

DOMINIRALE U SKOPLJU

Radović: Vjerujem da će uz mnogo rada i truda sve ići na još veći nivo

Mlade košarkašice Crne Gore, igračice do 20 godina, dominatno su osvojile Evropsko prvenstvo B divizije i najavile velike stvari. "Crvene" su upisale svih sedam pobjeda u Skoplju i izborile ulazak u elitu. Selektor Vladan Radović ističe da će ova ekipa kako vrijeme bude odmicalo igrati sve bolje.

“Nisam siguran da je ovo maksimum. Nadam se i vjerujem da će uz mnogo rada i truda sve ići na još veći nivo. Djevojke su sada uradile sve što sam tražio i moram da im se zahvalim na energiji i fokusu koju su imale i na takmičenju i tokom priprema. Siguran sam da bi ova selekcija i u A diviziji mogla da bude među, da ne pretjeram, šest-sedam reprezentacija", ističe selektor.

Ekipa je na okupu već tri godine, što je počelo da daje rezultate.

"Znao sam koliko vrijedimo i da imamo ozbiljan kvalitet, većina djevojaka je kod mene tri godine i igraju ozbiljnu košarku, ali nisam očekivao da ćemo ovako da dominiramo. Imali smo odlične uslove za pripreme, izuzetnu energiju i odnos u ekipi, djevojke su podržavale jedna drugu u svakom momentu", zaključio je selektor.

Marija Leković je bila MVP šampionata. Imala je prosjek od 14,6 poena, 3,5 skokova, 4,4 asistencije i 2,3 ukradene lopte.

“Od starta smo vjerovale, imale smo jasan cilj. Jako smo trenirale, borile smo se… Sve smo dale maksimum, to je razlog zbog čega smo tu gdje smo. Ovo ćemo pamtiti do kraja života. Ovo nam je podstrek da radimo još više, sigurna sam da crnogorska ženska košarka ima budućnost. Nadam se da će naši rezultati doprinijeti da još djevojčica počne da se bavi ovim divnim sportom i budu sa nama", kazala je Leković.

Jovana Savković je takođe blistala, pa je izabrana u najbolju petorku šampionata.

"Mi smo presrećne što smo našoj zemlji donijele zlato. Nije bilo lako, ali smo vrijedno trenirale za ovo i nadale se negdje ovakvom uspjehu. Bilo je najteže protiv Izraela. Tri četiri minuta prije kraja su nas stigle, ali smo tada odigrale odbranu kako smo trenirale i pobijedile", ističe Savković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније