Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

16. 09. 2024. 13:23 >> 13:23
Čitaj mi:

švajcarkinja i brazilac zajedno stigli u juve

Ališa Leman o Daglasu Luizu: Igramo isti sport, a zarađujem 100 puta manje

Juventus je tokom ovog ljeta, po nalogu novog trenera Tijaga Mote, napravio potpunu rekonstrukciju ekipe. Jedno od najvećih pojačanja je Daglas Luiz, za kojeg je Aston Vili plaćeno 51,5 miliona eura, a ljubiteljima ženskog fudbala nije promakla informacija da je sa Brazilcem "u paketu" došla i njegova djevojka, Ališa Leman.

Prelijepa Švajcarkinja je jedna od najpopularnijih fudbalerki na svijetu, jer na Instagramu ima preko 17 miliona pratilaca, a na Tiktoku više od 10.

To joj, međutim, ne pomaže ni da se približi svom izabraniku po zaradi, jer Daglas Luiz po sezoni inkasira 8,5 miliona eura.

"Svi bismo voljeli da imamo jednake plate. Često pričam sa Daglasom kod kuće o tome i kažem mu da to nije fer. Radimo isti posao, a on je plaćen 100 puta više od mene", rekla je 25-godišnjakinja fudbalerka za "Gazetu delo sport".

"To mi smeta, jer sam žensko. Očito je da je pred nama dalek put i da vjerovatno nikada nećemo biti jednako plaćene. Mora da postoji jaka volja da bismo to promijenile".

Leman, koja je igrala za Aston Vilu kad i Luiz, smatra da ovakva situacija nije fer.

"Ako mi neko dođe sa šalama o ženskom fudbalu, uvijek ih pitam da li ste ikada gledali meč. I kažem im da vjerovatno nisu, jer bi shvatili koliko smo dobre i strastvene. Ne sviđa mi se što ljudi tako razmišljaju".

Švajcarkinja i Brazilac su 2022. raskinuli nakon godinu veze, a tabloid "San" je objavio da su se rastali zbog toga što je Leman u provokativnim pozama pozirala u klupskom kalendaru.

Pomirili su se godinu kasnije i zajedno došli u Juventus.

Zanimljivo je da je Ališa Leman do 2021. bila u vezi sa saigračicom iz reprezentacije Ramonom Bahman, o čemu je čak i BBC napravio dokumentarac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније