Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B.

16. 09. 2024. 13:09 >> 13:09
Čitaj mi:

izgubio život tokom trke u njemačkoj

Luka Salvadori posthumni šampion Italije

Italijanski motociklista Luka Salvadori posthumno će ponijeti titulu šampiona Italije, pošto je njegov glavni rival za naslov prvaka zajedno sa svojim timom odlučio da ne učestvuje na posljednje dvije trke sezone.

Italijanski motociklista i poznati jutjuber Luka Salvadori izgubio je život u nesreći tokom trke Međunarodnog drumskog šampionata u Njemačkoj. Salvadori je poginuo na stazi Froburg u 33. godini.

Prethodnih sezona Italijan je učestvovao u MotoE klasi Svjetskog šampionata, a prošle godine je bio 17. u poretku.

Salvadori je ove sezone učestvovao u Nacionalnom trofeju Italije, u kojem se borio za titulu sa Filipom Rovelijem koji brani boje Pistarda. Prvi čovjek tog tima Đanluka Galezi Milelja je u nedjelju uveče objavio da njegov tim želi da Salvadoriju pripadne titula i da će se svi pojaviti na stazu u njegovu čast na posljednje dvije trke sezone, ali da neće učestvovati na njima.

“Luka je bio nevjerovatan momak, dobar, sladak, divan. Ljudi koji su kao ja imali to zadovoljstvo i sreću da ga poznaju lično znaju kakav je Luka bio. Kada sam ga posljednji put vidio, pričali smo o trci koju će voziti u Njemačkoj, nije bio siguran da li da ide ili da čuva svoj motocikl… Na kraju je otišao i nije se vratio. Sa Filipom smo razgovarali o tome da li da idemo u Imolu ili ne. Nećemo ići u Imolu ili Ćervizinu da bismo se trkali. Otići ćemo tamo da bismo se oprostili od Luke. Ovim gestom želimo da se postaramo da Luka, iako više nije sa nama, može da proslavi titulu šampiona koju je jurio toliko godina i bio blizu. Ove godine je mogao da je osvoji jer ima četiri pobjede na šest trka, ali nažalost neće moći da proslavi. Jedini način da se pozdravimo sa njim je da ne učestvujemo na posljednje dvije trke i postaramo se da osvoji titulu”, rekao je Galezi Milelja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније