Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

16. 09. 2024. 07:45 >> 07:44

Nakon pet kola

Crna Gora za istoriju

Nakon novog istorijskog podviga naših šahista protiv vicešampiona Evrope Njemačke i pobjede 2.5:1.5 u petom kolu Olimpijade stanje u apsolutnoj kategoriji je sljedeće: Indija, Kina, Vijetnam i domaća Mađarska imaju maksimalnih 10 bodova, Indija je u velikom derbiju juče tukla Azerbejdžan 3:1, opet je Gukeš briljantno donio pobjedu protiv Sulejmanlija, kao i Erigaisi protiv Mamedova, dok su Pragnanda i Vidit remizirali crnim, dobili su i senzacionalnog šampiona Evrope Srbiju 3.5:0.5, igraju fenomenalno u ritmu zlatne medalje.

Kina je savladala Španiju koju predvode Sirov i Valjeho Pons u sudaru takođe maksimalnih, Vijetnam igra sjajno, a Mađarska pojačana Raportom i Lekom za sad dobija sve, ali vidjećemo danas. Onda slijede Iran i Norveška sa devet bodova, konačno i Norveška koja ima najvećeg na svijetu u vrhu, Karlsen je čak došao nakon osvajanja krune u blic šahu i to na biciklu, mislio je da je zakasnio i da gubi službeno, ali ipak stigao u zadnji čas i dobio matom! Onda idu selekcije sa osam bodova koje dijele od 7-28.mjesta, ima ih čak 22 među kojima i Crna Gora, tu su i Hrvatska i Srbija koja je juče tukla Brazil ali su obje ispod nas po Buholcu, tu je i Francuska koju smo ve dobili, tu je i Uzbekistan koji brani zlato, tu je i USA koja ima Karuanu, Soa, Aronijana i najveći je favorit uz Indiju, tu je i Ukrajina s kojom danas igramo i mnoge sile.

Biti ovako visoko je fantastično, samo šest zemalja je ispred i to minimalno, ali to nas dovodi da igramo stalno derbije, danas će za Ukrajinu igrati i velikan još iz doba SSSR Vasilij Ivančuk, novi veliki izazovi za naš kvartet Kadrić-Petrov-Đukic-Drasković, pomjeraju granice, komentari su da je Kadrić juče tukao na prvoj tabli Kejmera u stilu Aljehina.

Znaci, danas je šesto kolo, biće to već preko pola Olimpijade, izuzetno bitno, onda konačno utorak slobodan dan, i onda idu završnih pet kola do nedjelje, kakav rasplet..

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније