Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

05. 06. 2024. 23:02 >> 23:03
Čitaj mi:

PROBUDILI SE U NASTAVKU

Dva lica Crne Gore, igra u nastavku koja hrabri, Šarkić novi broj 1

Fudbaleri Crne Gore poraženi su od Belgije 2:0 u prijateljskoj utakmici na stadionu "Kralj Boduen"

Utakmica u kojoj smo u prvom poluvremenu bili u totalno podređenom položaju, i samo zahvaljujući fenomenalnom Matiji Šarkiću sačuvali smo se većeg zaostatka na poluvremenu.

Dio utakmice je bio "Dan mrmota" sa dva akteta na terenu, Janika Karaska sa jedne i našeg golmana sa druge strane.

Čak četiri puta je napadač Al Šababa bio u prilici, od toga dva puta jedan na jedan, ali je čuvar mreže Milvola pokazao da je legitimni broj jedan u godinama koje su pred nama.

Nakon Karaska, u stoprocentoj prilici je bio Luis Openda, ali i njegov udarac Šarkić uspio da odbrani.

Naša igra u prvom poluvremenu nije postojala. Jovetić je u pojedinim trenucima djelovao bukvalno kao zadnji vezni, nismo uspjeli ni jednom da zaprijetimo protivniku.

I kada je izgledalo da ćemo na poluvremenu ipak uspjeti da sačuvamo rezultat primili smo gol.

Edvin Kuč koji, od kad je debitovao za Crnu Goru postao oličenje sigurnosti, napravio je svoju prvu grešku u nacionalnom dresu.

Kapiten Balkanija, koji od naredne sezone treba da zaigra za Nefči je vratio jednu loptu nazad, Openda je probao da iskoristi nesiugran pas, Šarkić je izletio, ali sve je pratio Kevin De Brujne koji je u 100-om meču u nacionalnom dresu Belgije pogodio, praktično prazan gol.

U nastavku naša ekipa je zaigrala odvažnije, hrabrije, i došle su prilike i pred golom domaćina.

Jovetić je bio pokretač svega, prvo jedan polu volej, pa slobodan udarac, naš kapiten se nekako i lakše kretao naprijed.

Treba apostrofirati i Miloša Brnovića, veznog fudbalera i kapitena podgoričke Budućnosti koji je igrao sjajno na sredini, pozadi je bio igrač više za našu odbranu, u napadu je uspjevao da poveže naše napadače sa dobrim pasovima.

Ostaje žal za dvije prilike, jednom Milutina Osmajića i jednom Nikole Krstovića koji su izbijali sami pred gol Belgije ali nisu uspjeli da savladaju Koena Kastelsa.

Belgija je u nastavku imala samo jednu priliku i to pri početku poluvremena šut De Kajpera, i nova bravura Šarkića.

Pred kraj poluvremena, pad koncetracije. Prvo Miloš Brnović dobija drugi žuti karton, koji s obzirom da je prijateljski meč u pitanju je možda i prestrogo dodijeljen, a onda i Dušan Bakić pravi penal, jer je spotako Džeremija Dokua, iako i tu bi moglo da se razmatra da je li je fudbaler Sitija malo teatralnije reagovao.

Loptu je uzeo fudbaler Arsenala Leandro Trosar koji je bio precizan nakon čega je švedski sudija Karlson svirao kraj.

Naši momci se vraćaju sjutra, ali mjesta za odmor nema jer već u nedjelju nas očekuje novi duel, ovoga puta za Gruzijom koju predvodi fenomenalni fudbaler Napolija Hviča Kvarachelia.

Prilika da naši navijači napune stadion "Pod Goricom" i daju podršku Prosinečkom i momcima, zalaganjem su to zaslužili.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније