Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Beta ]

13. 10. 2023. 12:09 >> 12:19

SELEKTOR HRVATSKE

Dalić: Bili smo loši, ali je i dalje sve u našim rukama

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da je njegova ekipa bila loša u meču protiv Turske, ali je istakao da je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i dalje sve u njihovim rukama.

Hrvatska je sinoć izgubila u Osijeku od Turske sa 1:0 i sada ima deset bodova u Grupi D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, tri manje od vodeće Turske. Tri boda iza izabranika Zlatka Dalića su Jermenija i Vels.

"Juče smo igrali jako loše i to nije bilo prepoznatljivo. Nakon dugo vremena smo imali jednu lošu utakmicu. Preuzimam odgovornost, očito nisam dobro pripremio ekipu u psihološkom i taktičkom smislu", rekao je Dalić na konferenciji za novinare u Osijeku, prenosi Hina.

"Igrali smo široko, s puno grešaka i bez agresije, posebno u prvom poluvremenu. Protivnik je svim segmentima bio bolji", dodao je Dalić.

Selektor Hrvatske je istakao da poraz od Turske "nije tragedija".

"Nakon dvije godine uspjeha mora doći i takva utakmica. Još uvijek je sve u našim rukama, ali ako se ovo ponovi i protiv Velsa bićemo u problemima", rekao je Dalić.

Hrvatskim porazom grupa se "otvorila", a izabranicima Zlatka Dalića sada slijedi gostovanje Velsu koji se i dalje nada plasmanu na EURO.

"Osim dosta povrijeđenih, naš je problem što imamo dosta nestandardnih igrača. Protivnik je dobio na samopouzdanju našom lošom igrom u prvom delu. U drugom poluvremenu smo bili bolji, preuzeli smo više rizika, ali nismo bili dovoljno dobri. Nisam sklon tragedijama i euforijama, idemo dalje", rekao je Dalić.

"Danas ćemo napraviti analizu, Vels je dugačija ekipa, igraju na duge lopte, biće pun stadion, euforija", dodao je on.

Dalić je istakao da će ekipa biti mentalno spremna za izazov koji ih čega u Kardifu.

"Važno je da ne izgubimo tri boda, a naša pobjeda bi nam praktičko osigurala EURO. Moraćemo da budemo daleko kvalitetniji. Pritisak i agresija će biti veliki, nema ključnih igrača, ali oni koji su to moraju iskoristi svoju priliku", naveo je Dalić.

Utakmica između Velsa i Hrvatske na programu je u nedjelju od 20.45.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније