Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

28. 04. 2024. 15:05 >> 15:05

LOVĆEN ODBRANIO TITULU

Popović: Nije gotovo, želimo duplu krunu

Pitanje šampiona Crne Gore u rukometu je praktično riješeno još ljetos, kada je Lovćen doveo nekoliko zvučnih pojačanja za nastup u EHF Evropskoj ligi.

Cetinjani su prvi dio sezone završili sa maksimalnih 18 bodova, ali je tada došlo do rasipanja ekipe - otišli su Vuko Borozan, Bojan Madžovski, Petar Eraković, Slaven Lekić i Vuk Lakićević, sa trenerom Perom Miloševićem je sporazumno raskinut ugovor, a na klupu je sjeo njegov dotadašnji pomoćnik Filip Popović.

Nekadašnji srednji bek "crvenih" je titulu praktično ovjerio u svom drugom meču na klupi, kada je Lovćen protiv svog najvećeg rivala, Budvanske rivijere, nadoknadio minus od sedam golova i remijem (31:31) zadržao praktično nedostižnu prednost.

U pretposljednjem kolu, na gostovanju prvom pratiocu Rudaru, riješio je sve dileme - tim iz Prijestonice je slavio 33:27 i osvojio 11. titulu u Crnoj Gori, tj. 27. pehar u klupskoj istoriji.

"Čestitke momcima na lavovskoj borbi i sasvim zasluženo osvojenoj 11. tituli prvaka Crne Gore. Ekipa je pretrpjela ogromne promjene kako u stručnom, tako i u igračkom kadru. Svi znaju ko je sve na polusezoni napustio klub, a želim da se zahvalim i mom prethodniku Peru Miloševiću, od kojeg sam dosta naučio. Ovo je i njegova zasluga. Stekli smo i veliko iskustvo igranjem u Evropskoj ligi, posebno mlađi igrači. Nadam se da ćemo i u budućnosti mi, kao i ostale ekipe iz Crne Gore, učestovati u tako jakim takmičenjima", rekao je Popović za Radio Crne Gore.

Za Lovćen sezona nije završena, jer u polufinalu Kupa Crne Gore 20. maja u "Bemax areni" igraju protiv Budućnosti, a na Dan nezavisnosti bi u finalu mogli da se sastanu sa Rudarom ili Budvanskom rivijerom.

"Igramo polufinale Kupa sa kvalitetnom ekipom Budućnosti, koji vodi moj kolega Draško Mrvaljević. Nekako nas svi vide u finalu, ali ne volim nikoga da stavljam u finale prije završetka meča, tako da idemo korak po korak. Nadamo se naravno finalu, a cilj i prije početka sezone nam je bio da osvojio duplu krunu".

Poslije toga slijede razgovori o budućnosti kluba i novoj sezoni.

"Nakon finalnog turnira ćemo sjesti i vidjeti šta ćemo da radimo dogodine, koji je plan kluba, daljeg razvoja i svega ostalog. Sve zavisi od finansija, sa kojim rukomet u Crnoj Gori kuburi. Apelujem na ljude iz Ministarstva sporta i Rukometnog saveza da pomognu klubovima, jer ima dosta kvaliteta i da podignemo ligu na veći nivo", naglasio je Popović.

Lovćen je Evropsku ligu igrao u Podgorici, ali se na Cetinju nadaju da će brzo biti izgrađena nova dvorana, koja bi trebalo da nosi ime legende crnogorskog rukometa Miodraga-Miška Popovića.

"Bila je odlična atmosfera u 'Bemax' na utakmicama Evropske lige, ali kad igramo na Cetinje sve je drugačije. Drugačiji je osjećaj i igračima, to je potpuno druga emocija. Nadamo se i da će uskoro početi da se gradi nova dvorana, nadamo se da ćemo u narednom periodu ovdje dočekivati evropske velikane", zaključio je Popović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније