Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

28. 04. 2024. 15:39 >> 15:39

POVRATAK U OSINJE GNIJEZDO

Podsjećanje na "otrov" veterana: "Moj sin trenira više nego mi kod Anćelotija"

Stara je izreka - postoje treneri koji su dobili otkaz i oni koji će ga dobiti. Malo ko je izbjegao "sječu", nije ni najbolji među fudbalskim stručnjacima, Karlo Anćeloti, koji je čak šest puta ostajao bez posla.

Jedini trener koji je četiri puta osvajao Ligu šampiona je prvi otkaz dobio 1998. godine u Parmi, Juventus je 17. juna 2001. objavio njegovu smjenu u poluvremenu posljednje utakmice sa Atalantom dok je još postojala šansa da se osvoji titula, da bi ga 10 godina kasnije otpustio i Čelsi.

Dobio je otkaze i u Realu 2015. i Napoliju 2019. godine, ali se sa svim tim klubovima rastao u prijateljskim odnosima.

Ali, iz jednog je bukvalno otjeran - iz Bajerna. Iako je u svojoj prvoj sezoni osvojio titulu (kasnije postao prvi trener u istoriji koji je bio šampion u svim "ligama petice") smijenjen je već početkom druge, 28. septembra 2017. Trener kojeg igrači Reala obožavaju, baš kao i mnogi drugi iz prethodnih klubova, u svlačionici "FK Holivuda" je bio omražena ličnost.

Gotovo sedam godina nakon što je otjeran iz Minhena, Karleto se vraća na "Alijanc arenu", ovog puta kao trener Reala. Stiže na prvi meč polufinala Lige šampiona, koji je zakazan za utorak od 21 čas.

"Marka" se pred njegov povratak u prijestonicu Bavarske prisjetila "otrovnih strelica" koje su tada "ispaljene" ka slavnom Italijanu. Nakon ljeta u kojem je ostao bez dva važna oslonca u svlačionici (Filipa Lama i Ćabija Alonsa), Anćeloti je htio da promijeni mnoge stvari, što je naišlo na otpor "senatora" u svlačionici.

Na utakmici protiv Pari Sen Žermena, koja mu je bila posljednja na klupi (poraz 3:0), ostavio je na klupi Arjena Robena, Franka Riberija i Matsa Humelsa, a samo je u igru ubacio Holanđanina. To mu nije oprošteno, a stariji igrači su se izborili da se na klupu vrati Jup Hajnkes, autor triplete iz 2013. godine.

Anćeloti nikada nije ružno govorio o svojoj 15-mjesečnoj avanturi u Minhenu, ali zato jesu igrači. Alfa i omega kluba Uli Henes je poslije smjene rekao da je pet veterana bilo protiv trenera, što su i oni sami ubrzo potvrili.

"Nakon Gvardiolinog odlaska, tim je djelovao kao da je sa Divljeg zapada. Sve ste mogli da očekujete", rekao je Tomas Miler.

Još oštriji je bio Roben:

"Moj sin trenira više nego mi kod Anćelotija".

Od igrača koji su tada bili u Bajernu, sada će 64-godišnjeg Italijana dočekati Miler, golmani Manuel Nojer i Sven Ulrajh, te Džošua Kimih. U timu je bio i Kingsli Koman, ali on neće igrati za dva dana, jer je povrijeđen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније