Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N. N. [ M. Živaljević ]

12. 05. 2024. 16:39 >> 17:20
Čitaj mi:

LEGENDA PRIMORCA NAKON OSVAJANJA TITULE

Brguljan: Bolje da u Pariz ide neko mlađi, brži i bolji

Poslije 12 godina u inostranstvu, Draško Brguljan se vratio tamo gdje je sve počelo - u svoj Primorac. I, kao vođa ekipe, uradio ono što se čekalo još od 2008. godine - osvojio titulu prvaka Crne Gore.

Legendarni crnogorski vaterpolista, koji je sa Kotoranima bio i prvak Evrope 2009. godine, nakon pobjede nad Jadranom na Škveru i 3:0 u finalnoj seriji, za RTCG je otvoreno pričao o svemu. I o tituli, i o trenerskoj rokadi usred sezone, i o mladima na kojima ostaje naš vaterpolo, ali i najavio da je moguće da preskoči Olimpijske igre u Parizu i propusti šansu da bude jedini Crnogorac koji je pet puta nastupio na najvećoj svjetskoj smotri.

"Jako teška sezona. Počeli smo pripreme početkom jula i sad završili, nismo ništa odmorili. Zaslužena titula, tri čiste pobjede. Četiri puta zaredom smo savladali Jadran, koji na papiru djeluje kao bolja ekipa od nas. Ključ je bio što smo zaustavili kolektivni kontranapad rivala, o tome smo vodili računa na svim utakmicama. U tome je objektivno bolji od nas, a mislim da smo samo jedan gol na ove tri utakmice primili iz kolektivne kontre", rekao je momak koji 27. decembra slavi 40. rođendan.

Klub iz drevnog grada će zahvaljući šampionskom peharu prvi put od sezone 2010/2011. zaigrati u Ligi šampiona.

"Ova pobjeda nije samo titula crnogorskog prvaka, već i Liga šampiona za Primorac poslije skoro 15 godina. To je velika stvar. Vidjećemo šta će biti sljedeće godine, ali sam jako zadovoljan".

Lider Primorca je izdvojio dva iskusna saigrača - centra Nemanju Vica i golmana Aleksandra Kralja, te velike nade Srđana Janovića, Balšu Vučkovića i Tima Perova.

"Vico je dominirao tokom sve tri utakmice, Sandro je bio fenomenalan, a mi ostali smo dobro tempirali formu za finale. Čestitam Jadranu, sjajni su momci. Osvajali su dugo godina, došao je red da se i mi malo radujemo. Mislim da je ovo dobro za crnogorski vaterpolo, ne samo zato što smo mi šampioni, već i što smo dobili mnogo mladih igrača - u Jadranu Gojkovića i Stupara, kod nas Srđana, Tima i Balšu. Imamo dobru budućnost".

Sezonu je kao trener počeo Zoran Maslovar, a 27. decembra je predsjednik Siniša Kovačević na njegovo mjesto potpuno neočekivano postavio Vjekoslava Paskovića.

"Unio je nešto novo - raznovrsnost i slobodu u igri, koju smo doduše imali i kod Makija. On je formirao ovu ekipu, nije bilo lako jer smo se skupljali cijelog ljeta do kraja avgusta. I s njim je dobro funkcionisalo, ali je odlučio da ode na kraju prvog dijela. Veliko mu hvala, njegove zasluge za ovo su izuzetno velike, ali Vjeko je unio to 'nešto'. Ima 'ludačku' energiju, kao i kad je bio igrač. Prenio je vjeru i na igrače, vidjeli ste da smo gubili dva razlike, ali se sve to stizalo", naglasio je Brguljan.

Iako je sa "ajkulama" izborio odlazak na Olimpijske igre, momak sa Prčanja nije siguran da li želi da zauzme mjesto nekom drugom u Parizu.

"Moram da priznam da nisam u dobrom fizičkom stanju, vidim da su neki mlađi igrači brži i da fizički zaostajem. Ima tu i malo umora, jer sam igrao cijelu sezonu, bio na prvenstvima Evrope i svijeta. Vidjeću, ali iskreno govoreći mislim da je bolje da ide neko ko je mlađi, brži i bolji, ko će dati više energije ekipi. Uvijek sam vodio ekipu, donosio joj energiju, a sada je meni potrebna energija. Vidjećemo još šta će da bude", zaključio je Brguljan.

Jedan od najmlađih u ekipi Vjekoslava Paskovića, Đorđije Stanojević, dao je gol odluke u petoj seriji peteraca.

"Bili smo kao jedno, iz meča u meč smo podizali timsku hemiju. Prezadovoljan sam igrom u cijelom finalu. Ovo mi je prva, nadam se ne i posljednja titula u Primorcu", poručio je Stanojević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније