Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N. N.

11. 05. 2024. 20:42 >> 21:15
Čitaj mi:

EMOCIJE TRENERA PRIMORCA

Pasković u suzama: Hvala predsjedniku na "ludom pozivu"

Kada je Vjekoslav Pasković postavljen za šefa stručnog štaba Primorca svi su se pitali otkud on. Rizik se isplatio, nekadašnji prvak Evrope sa Kotoranima je uradio ono što su i on i klub posljednji put učinili davne 2008. godine - postao prvak Crne Gore.

Primorac je sa 3:0 u seriji dobio finale sa braniocem titule Jadranom, a večeras je na Škveru slavio 16:14 nakon boljeg izvođenja peteraca.

"Presudili su složnost i nevjerovatan kolektiv, na kojem sam insistirao od mog potpuno neplaniranog, 'ludog' dolaska, jer sam se dvije godine bavio drugim stvarima. Jedan od mojih uslova je bio da nagažujemo sportskog psihologa, kojem se zahvaljujem, jer smo zajedno učestvovali u pripremi ekipe za teške utakmice kao što su ove finalne sa Jadranom. Teško je pronaći riječi u ovom trenutku, toliko je emocija", rekao je Pasković, koji nije mogao da zadrži suze.

Malo se pribrao, pa nastavio:

"Osvojiti titulu sa Primorcem kao igrač i onda prvu sljedeću kao trener... Pun sam emocija. Zahvaljujem se svim igračima, stručnom štabu, sportskom psihologu Tanji Mitrović, predsjedniku na ovom 'ludom' pozivu. I eto, zasjaće palaci", završio je Pasković pozivom na feštu.

Petar Radanović je sportski priznao poraz i džentlmenski čestitao.

"Prva utakmica je bila monotona, druge dvije su bile odlične. Nažalost, nismo uspjeli da sačuvamo titulu. Dali smo sve od sebe, ali Primorac je dokazao da je u ovom momentu bolji. Dobio je ogromnu dubinu povratkom Vica, a sa Draškom mirnoću i organizaciju napadu. Nismo mogli da se odupremo u ovom momentu. Svaka čast, nema šta. Zasluženo je".

Nešto je Jadranu nedostajalo u završnici sezone, a večeras je potpuno podbacio Ivan Nagajev, koji je u regularnom toku šutirao 1-6 i potom pogodio stativu u prvoj seriji peteraca.

"Nismo ni na jednoj utakmici spojili tri-četiri igrača koji bi bili na odgovarajućem nivou. To je nešto što bi trebalo da se pogleda i analizira. Sigurno je da su igrači dali i posljednji atom snage, ali nekad nam je možda i malo sreće nedostajalo. To je sport, dešava se i trebalo bi da se dešava, biće interesantnije. Nadam se da će biti još ovako prelijepih duela i u budućnosti", naglasio je Radanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније