Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

B.Bu. [ n1 ]

11. 07. 2024. 12:23 >> 12:23
Čitaj mi:

NAKON DUGO VREMENA

Brzinomjer stiže u aplikaciju Google Maps za iOS

Jedna od najkorišćenijih navigacijskih aplikacija dobiće vrlo koristan dodatak – prikaz brzine kojom se kreće vozilo u kojem je iPhone, uz naznaku vozite li preko propisanog ograničenja brzine.

 

Nije rijetkost da određene funkcije mobilnih aplikacija prvo dođu na Android, pa potom na iOS, ili obratno. Međutim, kad je taj vremenski razmak više od pet godina, a radi se o vrlo prihvaćenoj i često korišćenoj aplikaciji poput Google Mapsa, onda je to prilično neobičan slučaj. Upravo takav jedan slučaj dešava se s funkcijom brzinomjera u toj aplikaciji.

Napokon i na iPhoneu

U slučajevima kad je koristite kao navigaciju za vožnju, proteklih više od pet godina Google Maps je mogao provjeriti aktuelno ograničenje brzine na cesti kojom se krećete i uporediti ga sa brzinom vašeg kretanja, pa vas upozoriti u slučaju da prekoračite dopuštenu brzinu.

No, tu privilegiju imali su samo vlasnici mobitela zasnovanih na Androidu, dok će oni s iPhoneima istu funkciju dobiti tek sad.

Google je počeo implementirati aktivni brzinomjer u svoju kartografsku aplikaciju na nekim tržištima, pa su potom potvrdili da će ona uskoro biti omogućena na iOS-u u cijelom svijetu. Uključiti  se može u izborniku aplikacije Settings > Navigation > Driving options, gdje je potrebno uključiti funkciju Speedometer, ako je dostupna, prenosi Bug.

Samo informativno

Iz Googlea poručuju da je brzinomjer "samo za informativno korišćenje" i preporučuju oslanjanje na brzinomjer samog automobila za provjeru trenutne brzine kretanja.

Korisnici iPhonea, usput rečeno, dosad su mogli sličnu funkciju koristiti unutar konkurentske aplikacije Apple Maps.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније