Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ N1 ]

13. 08. 2024. 12:34 >> 12:34
Čitaj mi:

kod ulaza u ZOOLOŠKi VRT

Benksi otkrio svoj deveti mural sa životinjama u Londonu

Novo djelo uličnog umjetnika Benksija, deveto po redu u devet dana u britanskom glavnom gradu, pojavilo se u londonskom zoološkom vrtu.

Napravljeno je na gvozdenoj roletni kod ulaza u zoološki vrt, a prikazuje gorilu kako je podiže da bi pustio ptice. Iz tame podignute roletne vide se oči drugih životinja.

Benksi je potvrdio autorstvo objavom na zvaničnom Instagram profilu, a riječ je o devetom djelu u devet dana u Londonu, svako sa životinjom.

Posljednji rad, nosorog koji se penje na srebrnu Nissan Micru koja djeluje kao da je potonula pod njegovim pritiskom, uništen je već nekoliko sati nakon što je naslikan u ponedjeljak.

Nosorog je smješten u Ulici Vestmur u Čarltonu, a snimak u posjedu BBC pokazuje muškarca s maskom koji dolazi i bijelim sprejom šara preko njega.

Na snimku se čuju i prolaznici koji mu uzalud govore „nemoj to raditi”.

Benksi, anonimni umjetnik iz Bristola za kojeg neki smatraju da je zapravo riječ o kolektivu, od 5. avgusta objavljuje novi rad svaki dan u 13 sati.

Džejms Pik, autor BBC-jeve emisije ‘The Banksy Story’, prošle nedjelje je rekao da Benksi radi serijal sa životinjama koje postavlja u različitim djelovima britanskog glavnog grada.

„Gde će se pojaviti iduće? Niko ne zna, to je vrlo uzbudljivo ako ste Benksijev fan i brilijantna stvar za London u avgustu”, poručio je Pik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније