Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M. V.

29. 07. 2024. 10:40 >> 10:54
Čitaj mi:

Po Interpolovoj potjernici

Dragan Pavlićević uhapšen u Turskoj, obuhvaćen u predmetu "General"

Dragan Pavlićević, za kojim je tragao Interpol zbog sumnje da je krijumčario narkotike i da je pripadnik kriminalnog klana, uhapšen je u Turskoj. Za njim je Crna Gora raspisala potjernicu. Pavlićević je jedan od aktera predmeta "General".

Kako je objavio turski ministar policije u policijskoj akciji privedeno više lica sa Interpolove crvene potjernice, a koji se dovode u vezu sa krijumčarenjem narkotika.

Kako je naveo ministar Ali Jerlikaja, uhapšene su tri osobe u Istanbulu i Bodrumu.

Jerlikaja je rekao da Pavlićević i Aleksander Gustafson, za kojima se tragalo zbog krivičnih djela prevara i trgovina drogom, uhvaćeni u Istanbulu, dok je u Bodrumu priveden Aleksandar Nedevski.

"Gustafsona traže zbog trgovine drogom, prevara, falsifikovanja dokumenata i pranja novca. Za njim je Švedska raspisala potragu, dok za Pavlićevićem tragaju zbog sumnje da je krijumčario narkotike i da je pripadnik kriminalnog klana. Za njim traga Crna Gora. Obojica su uhvaćena u Istanbulu", rekao je ministar Jerlikaja.

Kako je naveo, Nedevski je na potjernici zbog trgovine narkoticima i pranja para, i za njima je takođe Švedska raspisala potragu.

Međunarodna operacija kodnog naziva „General“ jedna je od najvećih posljednjih godina na ovim prostorima.

Njom je obuhvaćen i Pavlićević.

SDT je u okviru akcije „General“ podnijelo krivičnu prijavu i protiv osumnjičenog vođe „kavačkog klana“ Radoja Zvicera (u bjekstvu od 2021. godine), Beranca Vuka Vulevića, Damira Mandića iz Podgorice i Ivana Delića iz Budve.

Mandić je ranije osuđen za saizvršilaštvo u ubistvu urednika „Dana“ Duška Jovanovića. U tom postupku provjeravano je da li je učesnik atentata bio i Vulević, ali nikada ništa nije dokazano i protiv njega nije bilo optužnice.

Istragom u predmetu „General“ su obuhvaćeni i Vaso Ulić, Viktor Drešaj, Veselin Pavličić, Nikola Ulić, Leon Drešaj, Radomir Dobriša, Radule Božović, Mileta Božović, Milo Božović, Vjekoslav Lambulić, Petar Miranović, Radovan Pantović, Marinko Prelević i Vukan (Vinetu) Čoković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније