Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

23. 07. 2024. 14:26 >> 14:30

NINIĆ LIŠEN SLOBODE

Uhapšen u Južnoj Africi zbog šverca kokaina vrijednog 12,5 miliona eura

Južnoafrički mediji prenijeli su da je u toj zemlji uhapšen državljanin Srbije Marko Ninić, zbog šverca kokaina vrijednog preko 12,5 miliona eura. Da li je zapravo uhapšen Marko Ninić koga je crnogorska policija saslušavala prije nekoliko godina zbog mogućeg učešća u pucnjavi čija je meta bio Marko Ljubiša Kan u Budvi, zasad nije poznato.

Portal "iol.co.za" prenosi da je Ninić uhapšen u petak. 

Portparol Nacionalnog tužilaštva (NPA) Erik Ntabazalila rekao je da se srpski državljanin Ninić pojavio na sudu zajedno sa Alenom Bušbijem iz Midranda pod optužbom za šverc droge.

"Njihov slučaj je odložen za 31. jul 2024. godine radi zahtjeva za kauciju“, rekao je Ntabazalila.

Portparol Ministarstva policije Kamogelo Mogoci rekao je da su sve ulazne luke nadgledane zbog rizika od šverca droge. 

Portparol policije u Južnom Kejpu Kristofer Spis objasnio je da su osumnjičeni u početku pobjegli policiji ali je njihovo bjekstvo  kratko trajalo jer je policija ušla u trag osumnjičenima i našla ih u lokalnom preduzeću.

Policija je tokom pretresa otkrila 14 kesa u kojima je bilo 400 cigli kokaina u vrijednosti od preko 12,5 miliona eura. 

Više detalja zasad nije poznato. 

Na internetu se može naći da je Marko Ninić osuđen za šverc droge 2017. godine u Podgorici, ali nije poznato da li je u pitanju ista osoba. 

Interesantno je da je Marko Ninić pominjan u kontekstu pucnjave u Budvi 2019. godine. Ukazivano je na sumnje da je vozio skuter kojim je napadač pobjegao sa lica mjesta, nakon što je pucao na Gorana Slovinića i Dragana Markovića u lokalu “Korkovado”.

U društvu Slovinića i Markovića kritične noći, bio je i Marko Ljubiša Kan, bezbjednosno interesantno lice, ali je on prošao bez povreda.

Napadač je pobjegao, uprkos činjenici da je policija nedugo nakon pucnjave blokirala izlaze iz grada. Ninić je kasnije saslušan, i negirao je učešće, a pritom kasnije nije optužen za učešće u atentatu. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније